Vecka 30!

Wow!! Över 20-veckors sträcket nu. Känns underbart. Nu är det bara att härda ut ytterligare 10 veckor till. Hoppas tiden går fort. Hade kortdag på jobbet idag. SKÖNT! Kom hem och storstädade lägenheten och la i lite tvätt. Fått hem adidas setet och hummel tröjorna till pruttis OCH INKOMSTBLANKETTEN! Woho! Nu ska jag bara skicka in det till försäkrinngskassan imorn och invänta svar på hur mycket jag får ut. Spännande! Lilla skruttan har börjat få hicka för jämnan nu också. Haha. Lite gulligt faktiskt. och som jag trodde så tar hon igen den "lugna dagen" med en karatedag. Nu möblerar hon om mina inälvor för fullt. Ringde förresten en tjej från MeandI som skulle försöka fixa ett par grodbrallor tills mig som är SÅ SÖTA så jag dör, men var slut på hemsidan. Får se om hon lyckas. Skulle bli sjukt glad. Sötaste någonsin. Sovmorgon imorgon också, sedan helg. Underbart!!



Bebisen

Nu kanske det börjar känna som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor, men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg. Även om den ligger skyddad av fostervatten och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen över på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel stuprör kan du känna hur den får hicka. Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfett utvecklas. Fettet isolera mot kyla och fungerar som en energireserv. 

Du
Din livmoders översta del kan du nu känna ca 10 cm ovanför naveln. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo i veckan. Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0