Vecka 33!

Haha, måste först och främst bara påpeka färgskillnaden på min mage och mina armar/händer på magbilden. Ser ju riktigt roligt ut. Första gången jag märkt att jag har fått färg av att vara ute lite då och då på jobbet. Så, vecka 33 idag! 7 små veckor kvar tills vi förhoppningsvis har våran lilla dotter i våra armar. Skickade efter massa roliga saker till min babyshower igår som jag ser fram emot att få hem och dekorera med sedan. Tillkom två personer igår som inte hade svarat som jag inte räknat med, så tio stycken blir vi! Ganksa lagom! Ägnade hela kvällen igår till att skriva upp allt som jag ska köpa och hur det ska se ut. Blir riktigt skoj! Otympligt och jobbigt med magen som är i vägen hela tiden och jag känner mig ständigt ful och tjock. Kvällarna är jobbiga när jag ska sova. Har massa RLS i benen som jag blir tokig av så ibland tar det flera timmar. Men annars mår jag helt utom all kritik! Har nog haft de jävligt bra. Hoppas förlossningen går lika lätt och bra den också! 
 


Bebisen
Nu väger bebisen ca 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå. Förutom att gråta kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livmodern, men bebisen kan forfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM- sömnen, och forskare tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern. När bebisen är vaken anväder den sina sinnen; den lär sig allt medan den lyssnar och känner. Bebisen har förmodligen valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och försöka vända det om den ligger med stjärten först. Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog för att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor. Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen fortfarande inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor.

Du
Din livmoder befinner sig nu ca 15 cm ovanför naveln. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kiss oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit ca 500 gånger större än den var innan du var gravid! Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och anfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avta nu.


Kommentarer
Linda

Börjar bli dags snart. Har följt din blogg i några månader :)

2012-06-28 @ 21:29:08
URL: http://babydrom.blogg.se
Emma

Jag är själv i vecka 33 och har haft problem med rls till jag började käka magnesiumtillskott! Kanske något för dig med?

2012-06-28 @ 23:12:01
Sara

Åhh ja snart snart är det dags. Kan knappt fatta att tiden har gått så fort. Nästa vecka har jag bara 4 veckor kvar till beräknad bf :) Men nu börjar det verkligen bli jobbigt med denna stora magen som är ivägen jämt och ständigt!! Hoppas allt går bra för er på förlossningen:) Lite nyfiken; Har er lilla bebis vänt sig ännu?
Vår har inte gjort det än. Så det blir nog ett vändningsförsök om den inte vänder sig inom de närmsta veckorna!

2012-06-29 @ 12:02:00
URL: http://saralorentzson.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0