Inkomstblanketten har funnit min brevlåda!

ÄNTLIGEN! Nu har den kommit. En vecka efter de sa att de skulle skickat den. Men huvudsaken är att den är här nu. Har kontaktat löneadministratören och givit henne en liten förvarning om att jag kommer skicka den till henne, och hon lovade att fylla i den och skicka tillbaka den direkt. Så imorgon åker den iväg till henne och snart kommer den tillbaka. Sedan är det bara att skjutsa den till försäkringskassan och invänta summan. Hoppas på något okej, men förväntar mig det värsta. Man kan nog inte räkna med så mycket från just dom. Annars då? Livet rullar på! 5 jobbveckor kvar, varav de 3 kommande är kortveckor då jag är ledig minst en dag i veckan. Efter de 5 veckorna är jag ledig 1 vecka, och sedan jobbar jag mina sista 3 veckor under sommarstängningen och sedan går jag HEM! Skönt. Bara att ta sig egenom det sista nu! Jag är peppad. Jag ska klara detta! Fredagen den 3 augusti kommer bli en frid för mig. Det är nämnligen min sista jobbdag. Tycker det änsålänge går förvänansvärt bra. Har inte ont eller mår dåligt på något sätt. Det enda som påverkas är min andning en liten del och just nu har min lilla prinsessa hittat kissblåsan som är så fantastiskt rolig att sparka på, HÅRT! Kissar nog en gång i halvtimmen nu iallafall. Gud, kan inte fatta att snart är du här! 86 små dagar. Jag räknar ner varje dag. Snart får vi vår bebis i våra armar. Overkligt!

Får rynkor i förtid av detta

Åååååååh. Kan man inte bara få landa och ta de lugnt någon gång. Nu är det allt styr med föräldrapenningen. För det första så har jag inte fått min inkomstblankett ännu, FAST jag ringde för 6 dagar sedan och då sa dom att den skickades???? Konstigt att den inte kommit fram på så lång tid. För det andra så är det inte min arbetsgivare som har mina lönebesked, utan ringde till vår administratör, som ÄNNU en gång skickade mig vidare till en löneperson. Det är tydligen hon som ska skriva i min inkomst. Så nu ska jag få blanketten, skicka den till henne, hon ska fylla i den, skicka tillbaka den, SEN får jag skicka den till försäkringskassan som räknar ut ett snitt. Inte ett dugg invecklat. Och hoppas verkligen den processen går fort. Vill bara kunna ta de lugnt nu. Någon annan med erfarenheter? Dela gärna med dig, för detta krångel gör mig galen. Egentligen är det inte mycket mer att göra än att vänta in den där förbannade blanketten, skicka den och vänta in den igen och sedan skicka iväg den och vänta svar. Är bara ganska otålig och oroar mig för allt, så vill ha de ur världen. Jaja. Det löser sig väl. Jag är nog ute i god tid iallafall. Ska bli spännande att se hur lite pengar man har att röra sig med sedan. Tur att kärlek och tid är mycket viktigare.

Jag älskar dig

Magens resa från vecka sju till tjugoåtta


Dagen i bilder

1. Pingu fick sin plats i vagnen
2. Söta Lundmyr strumpor till skrutten
3. Alkoholfritt mousserande jordgubbsvin & godis på balkongen

Älskade bökfia!

Lördag o dä.

Vaknade som vanligt hur tidigt som helst idag. Har både en morgonpigg karl & dotter i magen som inte vill vara still och sova så länge som jag vill. Tog oss en sväng ner på stan för att kika lite. Danne hade också en kupong på Kappahl med en gratisbody och ett plagg för 25% så vi passade på att utnyttja det. Kom på att vi fan har typ alla bodys på Newbie-avdelningen. Har man ett favoritmärke så har man. Fann en fin som vi inte har med blommor och ett par blå byxor. Fick även med en babyfilt eftersom den vi har är för tjock till sommaren och det kan vara bra att ha flera då det förmodligen kommer vara mycket kräks i början. Fina pappa ringde och satt över pengar så vi kunde ta på restaurang, så vi satte oss på Thaihoa och käkade,och fick även med mig ett alkoholfritt mousserande jordgubbsvis som många rekommenderat. Ska smaka på det sen och se vad jag tycker. Nu ska vi snart bege oss till affären för lite storhandling. Det ekar i vårat kylskåp. Ikväll blir det melodifestivalen & massa snask!


Underbara fredag!

Åh. SOMMAR! Jag gick till jobbet i shorts och linne idag. Hur fantastiskt som helst! Man kan verkligen inte beskriva känslan här i Västervik. Alla som bor här vet vad jag menar. Uteserveringarna sätts ut, det är fullt med turister och annat folk, man sitter i hamnen med en glass och bara njuter av det fina. Jag älskar denna staden på sommaren. Jag tror det är det som gjort att jag förälskat mig i att bo här. Är även övertygad om att det är en lagom stor och mysig stad för vår lilla prinsessa att växa upp i. På tal om att sitta i hamnen, det gjorde jag precis nyss med Ella. Gick ner och tog en glass, hämtade ut en gratis body på Kappahl jag fick på en kupong för många månader sedan som jag helt glömt av, men av slump råkade hitta. Blev även ett par brallor till den och sedan en SÅ FIN hängslebyxa i rosa med vollanger bak i rumpan. Var den sista och jag har kollat på den så länge, så haffade den! Kommer hon kunna ha till nästa vår/sommar. Blir perfekt. Hittade även lite till mig själv (skräll!) Kom på imorse att jag inte kan ha några sommarkläder längre, så hittade en söt klänning jag får plats med magen i, och även nya BH'ar eftersom tuttarna har gått upp både en och två stolekar. Danne är på fotbollsmatch borta idag, så har precis avnjutit vattenmelon, jordgubbar & cola på balkongen. 90 dagar kvar tills vi får se våran skatt! Sjukt! Längtar så jag snart spricker!!


Vecka 28!



Bebisen

Den lilla i magen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram. Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktiserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre. Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudeet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen. 

Du

Översta delen av din livmoder är nu ca 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg. Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs endel viktiga tester, som tex om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammagloubin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.

Föräldrapenningsdjungel

Åh!! Håller på att bli galen på denna jävla djungel. Fattar verkligen NADA. Nu är det dags att ta tag i sånt där jobbigt och krångligt. Skickade in moderskapsintyget för en vecka sedan och undarade när startpaketet och alla inkomstblanketter skulle komma, så ringde dom nu. Det var skickat idag, så borde få det nu i kommande dagarna. Nu ska man alltså skriva in sin inkomst. Jag som haft sån varierad hela tiden. STOR suck! Tur att man haft bra med jobb, men krångligt med alla olika siffror hit och dit. Ska fylla i den tillsammans med min arbetsgivare, sen får vi väl se vad jag får ut. Hoppas det går problemfritt. Sedan ska man ju planera hur man ska vara hemma osv. Gud vad mycket att hålla reda på. Nu tar jag en sak i taget, annars kommer jag gråta. Inte nog med att jag jobbat 12 timmar idag. PHU. Jaja. Nu slutar jag stirra upp mig, väntar in blanketterna och tar det ett steg i taget. Ska ringa efter mitt arbetsgivarintyg för senaste året också så jag har det. Hoppas beslutet går fort sen. Nu svamlar jag bara, men måste skriva av min förvirring. Haha. Det löser sig. Något roligare är att Daniel fått jobb över sommaren också. Räddade allting. Iallafall våra sparpengar och innebär att vi kan spara ÄNNU mer till våran lilla knodd istället för att vara tvugna att leva upp dom. Vi har nog en ängel över oss, för allting löser sig ju hela tiden. Har precis tryckt en pizza för både jag och Danne kom hem vid 7 ikväll. Tur att man aldrig är på jobbet. Orkade helt enkelt inte laga något, så det gick bli så. Imorgon går jag in i vecka 28!

Rödtott och jobbig mammaoro.

Måndag. Helt okej måndag ändå! Började med en sovmorgon till klockan 11 och det var strålande sol mestadels av dagen. Nu börjar en ny vecka, men den kommer väl förmodligen gå lika snabbt som vanligt. Igår hängde jag hos Marlene och fixade med våra hår. Jag fick mitt ännu lite rödare och blev av med den hemska utväxten jag lyckats spara på mig, och jag fick för mig att jag som vanligt ville testa någon ny frilla på Marlene. Hon fick sig en rosett mitt på huvudet. Kan väl säga att jag iallafall blev hyffsat nöjd för att vara första gången. Rätt svårt med allt löshår som sitter överallt och inte ska synas. Damen i fråga blev så nöjd att hon inte kunde sluta spegla sig. Haha! Hon och Sammy hade även hämtat hem en perser-katt (heter det så?) som hade bosatt sig i handfatet. Cozy! Gillar inte att hon i magen skrämt mig två dagar i rad nu med att minska på sina fosterrörelser. Blir ju direkt som en stel pinne och oroar mig för allt. Lägger mig ner lite då och då för att känna henne (brukar kunna känna hennes karatesparkar hela tiden annars). Förmodligen är det ingenting, utan att hon kanske koncenterar sig på att växa istället och kanske fått för sig att det faktiskt ÄR skönt att sova! Ska nog vara glad om hon lugnar ner sig lite. Kommer ju ha att göra annars när hon kommer ut om man säger så! Kanske börjar bli lite trångt! Men hon tummlar ju omkring en del ändå, det känns bra.



En fika med en efterlängtad vän

Lördag kväll. Helgerna går fruktansvärt fort. Försöker se det från de ljusa sidan. Just tanken på jobb för mig att krivera en aning. Inte alls samma ork och energi som man hade förut. Vaknar varje morgon och tänker tanken "sådärja, nu är det ännu en dag närmare mammaledigheten". Allt känns så mycket lättare då. På tal om föräldraledighet fick jag en fråga för ett tag sedan om hur vi skulle dela upp den. Det är jag som kommer vara hemma hela perioden. Jag har bättre grund och kommer få mer pengar, dessutom vet vi inte om Daniel har något jobb nu framöver, så det blir eventuellt A-kassa för honom, och då kommer han ändå vara hemma med oss. Vi får se hur det blir. Hur eller hur så kommer vi ta ut dubbeldagar första månaden hon kommer till världen. Han kommer alltså vara hemma dom 10 dagarna man får i början, sedan 30 dagar till. Kan bli en skön start! Annars då? Vädret har varit fantastiskt idag. Vaknade klockan halv 9 av att Danne låg och tryckte på magen och en dotter som låg och sparkade tillbaka. Hörde bara massa fnitter. "Jag retar henne bara lite, hah...hon sparkar tillbaka". Ja, men varför inte. Jag sov ändå inte så gott ;) Tog våra slitna kroppar och gick till högö för att hämta babygymet och babyskyddet. Måste ha sett roliga ut. Jag som vankar lite lätt fram och danne som haltar med sin lårkaka. Familjen annorlunda. Gick sedan ner på stan med min fina vän Sofie som jag inte träffat på massa månader. Tog en fika i solen, gick en sväng på stan och sedan åt vi hemma hos oss. Trevlig dag!

Skulle (nästan) göra vad som helst för en öl idag.

Åh. Ölsug. Sånt där ölväder & folk lägger upp bilder på just massa öl. Om jag har tur kan jag kanske dricka en öl om ett år igen, haha. Lika bra att försöka tänka på något annat och glömma bort att man var sugen från början. Fredag idag. Härligt! Daniel är iväg på match och jag sitter här i min ensamhet och äter på allt jag kan komma åt. Har precis duschat och snart är new girl på dumburken. Imorgon ska jag träffa fina sofie för en fika. Sjukligt längesen! Hon kommer inte känna igen mig med min stora mage! Haha. Det börjar bli lite träligt med magen i diverse situationer, tillexempel i duschen. Ja, man kan ju inte precis raka sig ordentligt numera (jävligt onödig info) men man ser ju inte sitt könsorgan längre. Lite komiskt. Lika bra kanske. Ja, nu vet jag inte vad jag babblar om. Jävligt uttråkad som det kanske märks. På söndag ska jag hem till Marlene och bli av med min hemska utväxt. Lite sommarfräsch måste man väl ändå få känna sig i all klumpighet. Man behöver ju inte gå ner sig totalt även om de sägs att flickor tar mammornas skönhet under graviditeten. Hon får gärna ta min. Hon kommer nog bli sockersöt hur eller hur. Nahe, ska sluta snacka skit och gå vidare! Jag har ändå inget vettigt att skriva om idag så jag låter nog bli istället. Ha en fin helg. Höres!

Vecka 27!

Tycker att det är torsdag hela tiden! Men vad gör väl det? Man blir alltid lika glad att vakna på morgonen och inse att man faktiskt är inne i ännu en ny vecka - en vecka närmre att få träffa våran lilla prinsessa. Skulle vara kul om ni gissade på hur hon kommer se ut! Vad tror ni? Kan säga så att jag föddes utan hår, fick blåa ögon och slutligen blondt, lockigt hår. Daniel föddes med svart långt hår, fick bruna ögon och tillslut han också blondt, lockigt hår. Alltid kul med lite gissningar. Förövrigt mår jag bra! Det där onda jag hade har försvunnit, men kan komma någon gång ibland. Hon har nog flyttat lite på sig. Tack pluttis. 



Bebisen
Du går nu in i den tredje timestern och din bebis är nu ca 24 cm lång fråm huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kilo! Den kommer dessutom öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större. Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställa till med komplikationer vid för tidig födsel. 

Du
Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.

145 älskade slag i minuten

Idag fick vi höra det första från lilla fröken vild. Hjärtat slog i 145 slag/minuten. Hur fantastiskt är det inte att kunna höra det lilla hjärtat ticka? Innuti mig. Jag har ett litet prinsesshjärta i min mage. Dock lever hon verkligen upp till sitt namn. Vi hörde nog mer sparkar än hjärtslag, haha! Vi kommer ha att göra när hon kommer ut. Ungen verkar ju aldrig sova! Känns som hon försöker ta sig egenom hela magen. Mätte även SF måttet och låg idag på 26, precis precis ovanför strecket där man ska ligga kring. Frågade även om smärtan jag hade i magen igår, och kom fram till att ärtan troligtvis ligger diagonalt från höger revnen ner till vänster höft. Förmoligen ligger hon på en öm punkt där, och när hon sparkar gör det förbannat ont (eftersom hon mestadels sparkar hela tiden). Fick iallafall numret till både dem och förlossningen om det skulle bli värre. Dock har det inte varit någonting idag så vi får hålla tummarna. Annars rullar det på. Vi ska tillbaka om 4 veckor igen och kolla tillväxtkurvan. Förresten, kolla till vänster - TVÅSIFFRIGT är vi nere på idag. Nu jävlar går det undan. Vi längtar som tokar efter dig lilla snurpa! Låt sommaren gå fort!

100 dagar kvar & färdigbäddad säng!

Som ni ser på min nedräknare till vänster så är det exakt 100 dagar kvar tills snuttis kommer till världen. Imorgon är det alltså tvåsiffrigt! Sweet as hell. Börjar bli ordentligt jobbigt och idag visste jag nästan inte vart jag skulle ta vägen. Det har hållt på att krampa/tryckt som fasen i höger sida mage på mig, precis under revbenet. Blev så pass på stan att jag vek mig dubbel och vi var tvugna att vända hem. Som tur är ska vi ju till barnmorskan imorgon så ska prata med henne om det. Förmodligen så är det liten som ligger och trycker på något fruktansvärt. Vi får se vad hon säger. Hann iallafall med en fika och lite fynd på stan. Denna gången var det pappa Daniel som stolt gick ut ur affären med jacka och jag bara råkade få med mig en söt djur-body. Åkte hem till svärföräldrarna för Daniel skulle hjälpa dem att olja verandan. Själv slog jag mig till ro på solbädden med mitt magont, drack cola och solade lite med Rambo vid fötterna. Hundar är bra häftiga. Han såg väl och kände på sig att jag hade ont, så han låg och vaktade mig och när jag gick någonstans så var han precis bakom hela tiden. Åt pizza och fick sedan skjuts hem. Bäddade klart sängen och blev mer än nöjd. Nu är det klart, och barbapapa sitter fint på kanten och väntar med oss. Nu fattas det bara en bebis. Får lov att tvätta om allt en gång till framöver, men det är ju hur mysigt som helst att ha det framme och klart att titta på! Vi längtar som tokar efter dig nu älskling!! Men kände efter idag att det gärna får dröja ett tag till innan du kommer ut. Väx klart först är du snäll. Hoppas denna värken försvinner snart. Imorgon är det som sagt barnmorskan som gäller. Ska för första gången lyssna på hennes hjärtljud och mäta magen och se hur stor hon är. Tror även babygymey & babyskyddet kommer imorgon!


Instagrambomb från igår & idag

1. Bild på den nya hummeloverallen jag köpte igår till den lilla damen i magen
2. På vägen hem med barbapapa-gosis som ska sitta på sängen
3. Jacka och body från stan idag. Danne var glad pappa som fyndade
4. Finaste rambo på svärföräldrarnas trädgård
4. Jag, magen & rambo tar det lite lugnt i solen 

Sommarväder

Åh, så underbart! Vädret gör att denna söndagen blir lite mindre jobbig än alla andra. Man känner verkligen att sommaren är på väg. Bara några veckor kvar tills det är Juni. JUNI! Känner ni hur bra det klingar i öronen när man säger det. Ella tar studenten och man är en månad till närmare förlossningen. Helt galet egentligen. Nu är de inte alls långt kvar tills man ligger på BB och klämmer ut sin lilla pärla. Ja, om det vore så enkelt som det låter. Faktum är att jag inte alls är rädd. Inte ännu iallafall. Jag ser fram emot det som tusan. Även om det kommer göra ont tror jag att det kommer va så jäkla häftigt. Okej att jag är smärttålig, men det kommer nog vara något helt annat. Det är ju bara under en så kort tid, och sedan har man något fint resten av livet. Kan inte fatta att jag är mamma om lite drygt 3 månader. Undrar hela tiden hur du kommer se ut. Så spännande! Hämtade hem mitt objektiv precis. Har ju inget att testa det på för tillfället, så väntar med spänning med att få fota massa fina porträttbilder av min dotter sen när hon kommer till världen. Sängen står nu färdigmonterad, barnvagnen färdigbäddad, alla saker utan nått smått inhandlade och förväntansfulla människor i omgivningen. Så underbart. Ska snart käka lite mat och sedan kolla på Dannes fotbollsmatch. Det är ju så fint väder så man får passa på att vara ute medans det varar. Imorgon är det stängningsdag och jag ska jobba på Resedan, där jag kommer spendera min sommar under sommarstängningen. Ska bli spännande att se lite nytt!

En tripp till Linköping

Nu är vi hemma, nöjda och belåtna. Säng med alla tillbehör, andra småsaker och lite kläder fick följa med hem tillsammans med lite god mat i magen. Fina Michael bidrog med 1500 kronor på Ikea och mamma köpte en kofta till pluttan från Newbie. Förrutom alla saker på Ikea var jag tvungen att köpa med lite kläder i storlek 50. Hade bara en uppsättning. Kanske bra att ha lite ombyten till den lilla och inte bara ett om hon skulle komma ut och vara liten. Tur är så finns det billigt och fint. Fick bli 4 bodys, 2 tights och koftan som hon som sagt fick av mamma. Nu har vi litegrann i det småttigaste iallafall! Danne byggde precis ihop sängen och skruvade på "red rockers'en" på benen, lagt madrassen på "upp-puffning" och alla lakan och övrigt till sängen i tvätten. Om några dagar får ni se bilder. Det kommer bli så sjukt fint! Förresten så har hon fått för sig att sparka ända uppe vid revbenen nu. INTE skönt. Det är inga dåliga kickar heller. Hoppar hela jag! Men det är sånt där charmigt ont som man tar med ett leende.


Babyskydd & babygym

Nu har det klickats hem ett babyskydd och ett babygym till lillan. Nu är det bara det lilla apoteket som fattas, sedan är vi helt klara. Underbar känsla! Självklart blev babygymet svart & rött, som vagnen, bärselen och babysittern!


Som en padda utan stödhjul

Jag börjar bli riktigt stor och klumpig nu. Redan nu tycker jag att jag börjat gå med den där typiska "vaggstilen". Min rygg börjar ta stryk som fan. Onnnnt. Men nått ska man väl ändå ha? Jag som mått så bra hela tiden, inte en skymt av någon foglossning och allt därtill. Detta blir väl det som kommer plåga mig igenom det sista. Annars mår jag underbart. En kort dag på jobbet idag och cykeln trampade hem redan klockan 1. Har efter det handlat lite smaskigt till ikväll. Danne ska iväg på bortamatch så det blir en kväll med mig själv, och då måste man ju ha lite snask. Har förövrigt gått hela dagen och väntat på ett sms att mitt objektiv har kommit, men icke. Sen när vi är på väg hem från högö så slänger jag ur mig att det är konstigt att det inte kommit med tanke på att det skickades för två dagar. Fick en bläng och svaret: "Det har kommit, det ligger ett brev från posten hemma". Haha! Tack för den. När vi precis varit där vi kunde hämtat ut det. Blir på söndag eller måndag. Nu har jag det iallfall. Gött som fan. Imorgon bär det även av till Linköping och ikea hyffsad tid. Säng med tillbehör och alla andra saker som e kvar på listan kan prickas av där. Bara babygymet och miniapotek kvar sen, sedan är vi helt redo! Ska bli fantastiskt mysigt att få upp sängen. Bädda den och fixa. Att den kommer stå där kommer bli ett wakeup-call. Om 5 dagar är vi på tvåsiffrigt!! Och på onsdag bär det av till barnmoskan och ska få höra pluttans hjärtljud för första gången! Även mäta SF-måttet för första gången. Ha en fin helg! :)

Vecka 26!

Jag dööööör i ryggen. Aj aj aj aj! Jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att det ska hjälpa. Inte konstigt när man bär ungar hela dagarna och jobbar i snitt 10 timmar om dagen. Annars mår jag finnemang! Hon har flyttat på sig och ligger nu och sparkar långt ut i höften på mig. Samma sida som jag har ont i ryggen. Kanske bara ett sammanträffande? Eller så hänger det helt enkelt ihop.



Bebisen
Denna veckan är bebisen drygt 35 cm från topp till tå och väger omkring 900 gram. Efter att i en månad ha haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade. Bebisen kommer att fortsätta att utveckla underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganska liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att kunna klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet. Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nästan lika stor som bebisen. Även om det är allt för tidigt för din bebis att födas så skulle den nu ha ca: 70% chans att överleva om den föds på sjukhuse med rätt resurser.

Du
Övre delen av din livmoder är nu ca 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balsanserat och näringsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu. Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont i revbenen.

Bökfia

Vardagsmat för en tjockis

Hur ska man ta sig till jobbet utan att vilja begå självmord i motvind? Hur ska man sitta för att kunna andas? Hur ska man bete sig för att ryggen ska må bättre? Hur ska man orka vänta i tre månader till? Hur ska man bära sig åt? Det är inte alltid en dans på rosor att vara gravid. Tur att det bra överväger det jobbiga. För trotts att jag är stor och klumpig, inte kan andas, har svinont i ryggen och inte kan förstå hur jag ska klara sommaren i värmen som höggravid så är jag den lyckligaste i hela världen.


Måndag blodiga måndag.

Otrevligaste dagen på veckan. Tur att den snart är över. Jobbade klart och gick med Ella ner på stan. Fikade och kikade i affärer. Handlade diverse mössor som kommer gå åt. Även strumpor, små hårspännen, toffsar och sist men inte minst FYNDADE jag en rosa jäääättteefiiin fleece-jacka till liten! Halva rea priset, så kostade nästan gratis. 50 riksdaler. Precis jättbra. Förövrigt är jag gigantisk, kan inte andas och kissar jävligt ofta. Det är inte lika trevligt längre med anfra ord! Nu ska jag sova!


Drömmer, längtar....

Helgen + nytt till hjärtat!

Helgen har som vanligt sagt swiiish, och så var det söndag igen! Jag och Danne satte oss på bussen till Jönköping och pappa i fredags vid 4 tiden och anlände strax innan 8 på kvällen. Rekommenderas inte när man har ett tryck på lungorna och måste sitta som en hösäck! Blev iallafall upphämtade, och sedan blev det pizzatime och massa tjöt. Blev inte mycket mer än så, utan la oss i ganska hyffsad tid. Gick upp på lördagen och åt frukost och sedan tog jag och Lillemor en promenad till torget en snabbis innan vi gick ner på stan. Där fick lillan en liten söt pyamas med uppblåsbara ballong-figurer på av henne. Så söt! Gick vidare med pappa och Danne till stan och gick in på den sötaste och mysigaste affären, Lilla violen! Helt fantastiska grejer. Ville verkligen ha ALLTING! Bestämde mig tillslut för en mobil till vagnen med pingu och två "dregglisar" som ser ut som bandanas. Mycket nöjd! Väl nere på stan fyndade jag ett par ljusa jeans till mig själv (kommer ju inte i de gamla längre) och två baslinnen. Tog en dricka på Twin City tillsammans med Britt och sedan begav vi oss hem för lite mat. Gick sedan till Daniel (min storebror) och Nadja som fick sin bebis för drygt en vecka sedan och fick hålla och snuffsa på den. Helt sjukt att man snart kommer ha en egen sån liten. Det går inte upp för mig!! Men det fick mig verkligen att längta ÄNNU mer! Trodde inte det gick. Vilket underverk. Ena veckan liggen den i magen, och andra är den ute. Hur får dom plats? Han hade inte fått något namn ännu. Tog en fika och åkte hem. Hann vara där en snabbis innan vi begav oss ner för vårat bokade bord på SOYA. Min absoluta favorit restaurang där man äter mongolisk bufé som man får plocka själv och de steker direkt. MMMM! Mätta och belåtna gick vi hem, pratade, lyssnade på musik och gick och la oss. Idag passade jag på att hämta en gratis babybox på babyproffsen, eftersom det inte finns hos oss. Fick lite skedar, nappflaska, skallra och lite blöjor. Hittade även BÄSTA uppfinningen någonsin! Har aldrig sett det innan. "Bed rocker" från BRIO. Det är små gummibollar med fjädring man sätter under sängen så kan man gunga spjälsängen! Klippte den direkt och åkte nöjda med bussen hem! Supermysig helg! Nu längtar jag redan till nästa helg - IKEA!

Jönköping

Åker hem till pappa och lillis över helgen så vi hörs på söndag! Simma lugnt.

Vecka 25!

Detta kan inte sluta bra! Fan vad jag känner mig ihoptryckt. Kan inte sitta utan att få svårt att andas. Det är inte alltid bara så mysigt och härligt som det kanske ser ut. Antar att det bara kommer bli värre. Men ska inte klaga. Har inte krämpor eller illamående, och har knapt inte haft alls. Längtar bara tills den lille kommer ut så man kan få känna sig normal igen och få pussa och krama på henne. Säkert kommer man sakna magen då istället, haha. 60% av graviditeten har gått idag. För att variera lite så får ni en bild framifrån. Förresten, om ni tittar riktigt noga så ser ni att jag börjar få det där omtalade hormonranden Linea Nigra mellan blygbenet och naveln. Hade själv inte märkt den förrän jag såg resultatet på bilden precis.



Bebisen
Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika snabbt från omkring den 20:e veckan, så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro. Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogen kropp att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer. Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen. Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand. Bebisen är vaken och sover i en viss rytm under dygnet, något du förmodligen märker av.

Du
Din livmoder har växt ordentligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt mellan naveln och bröstbenets nedersta del. Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

Vädret!

Hur kan man klaga? Jobbar på en förskola, vilket är ett stoooort plus dagar som dessa. Spenderas massa timmar ute i solen. Dock är våran innegård helt isolerad, så det blir sjuuukt varmt! Man får passa på att njuta medan man kan. Det börjar dock bli ganska jobbigt med magen. Hur jag är sitter så trycker det på överallt. Kissblåsan är en favorit att sparka på, så toabesöken är ganska täta. Även lungorna får ta ganska mycket stryk. Måste sträcka på mig för att få luft ibland. Phuu! Det går snabbt nu. Vecka 25 imorgon redan. 15 små veckor tills våran prinsessa är beräknad att komma till oss. Känns ganska nära nu, fast ändå så långt borta. Kommer nog bli ganska tufft i sommar när man kommer vara gigantisk och det förmodligen kommer vara supervarmt. Har svårt redan nu att böja mig ner och plocka upp saker. Men får kämpa på! Beställde precis biljetter till helgen. Blir ju en sväng till Jönköping. Hoppas på att få se det nya tillskottet i släkten, storebrors lilla nykläckta grabb. Dags för kyckling och pommes!

Mysdag & bröstmjölk

Som jag skrev igår tog jag och Daniel oss en redig mysdag idag. Packade ner filt, engångsgrill, korv med tillbehör och cyklade ut till lysingsbadet för lite kvalitétstid. Man vet ju att det kommer vara fokus på barnet inom en snar framtid, och man får passa nu på innan att verkligen passa upp på varandra och göra mysiga saker ihop. Självklart kommer man ju behöva och finna den tiden sen också, men det kommer ju definitivt vara mycket svårare med det än vad det är nu. Var supermysigt iallfall. Satte oss i lä i solen och grillade våra korvar, satt & myste och lyssnade på musik. Kändes verkligen som vi tog tillvara på dagen. När vi kom hem åkte vi till ÖB för att handla diverse städ-saker och körde stenhårt med storstädning. Min bror ringde helt plötsligt och var i Västervik, så fick besök en sväng av honom och Per. Sist men inte minst blev vi hembjudna på Tacos hemma hos Erik. Fullt ös idag alltså! Imorgon är det jobb igen. Tre små dagar till helg, och på fredag far vi till Jönköping för att hälsa på min pappa och Lillemor, äta mongoliskt och shoppa loss. Ska bli superkul. Förresten så märkte jag att jag börjat läcka bröstmjölk igårkväll. Läskigt! Haha. Nu börjar det bli på riktigt. Maj nu också! Augusti känns inte alls lika långt ifrån som det gjort innan. Sålänge inte barnet har kommit så får ni faktiskt nöja er med mina halvdana, tråkiga instagrambilder. När lillan föds åker systemkameran fram!


RSS 2.0