Vecka 27!

Tycker att det är torsdag hela tiden! Men vad gör väl det? Man blir alltid lika glad att vakna på morgonen och inse att man faktiskt är inne i ännu en ny vecka - en vecka närmre att få träffa våran lilla prinsessa. Skulle vara kul om ni gissade på hur hon kommer se ut! Vad tror ni? Kan säga så att jag föddes utan hår, fick blåa ögon och slutligen blondt, lockigt hår. Daniel föddes med svart långt hår, fick bruna ögon och tillslut han också blondt, lockigt hår. Alltid kul med lite gissningar. Förövrigt mår jag bra! Det där onda jag hade har försvunnit, men kan komma någon gång ibland. Hon har nog flyttat lite på sig. Tack pluttis. 



Bebisen
Du går nu in i den tredje timestern och din bebis är nu ca 24 cm lång fråm huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kilo! Den kommer dessutom öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större. Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställa till med komplikationer vid för tidig födsel. 

Du
Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.


Kommentarer
Emma J

Du är så himla fint gravid alltså, gulle mage ju! :)) Jag tror att hon kommer ha ganska mycket mörkt hår och sen få bruna ögon! Kommer ju bli riktigt söt, utan tvekan ! :) En annan konstig sak som jag inte hade en aning om, att man kan få ökad plack på tänderna ? Låter hel knasigt, att en bebis i magen kan göra så man får plack på tänderna ? Haha, Ne men de kanske är mycket knasiga saker som händer när man är preggo ;)

2012-05-17 @ 20:46:41
Emelie

Va roligt att hitta en blogg med någon som har Bf nästan samtidigt som mig! Jag har bf den 27/8 :)

2012-05-19 @ 09:41:35
URL: http://alskadfranforstastund.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0