Nyårsafton

Först och främst vill jag tacka för alla fina gratulationer och fina ord vi har fått angående graviditeten. Tänkte igår att jag skulle hålla det inne ett tag till, men alla dessa känslor gör att man inte VILL det. Vill kunna prata om det och berätta för folk om mitt lilla mirakel. Det värmer i hjärtat och nu är jag glad att kunna dela min glädje.

Det är lite komiskt. Häromdagen sa jag till mamma "jag är så glad att jag inte mått illa eller haft några större symptom som gjort att jag påverkats så mycket". Det skulle jag nog inte sagt. Ända sedan några dagar tillbaka har jag legat sängliggandes. Jag har ingen energi överhuvudtaget. Jag orkar på en höjd gå och äta och sen tllbaka till sängen. Även illamåendet har börjat komma, dock inte på morgonen mest som det talas om. Det kryper sig fram på kvällen konstigt nog, men inatt har det hållt i sig och jag känner mig fortfarande illamående. Man säger att gravida kvinnor får sug efter något speciellt. För mig är det filmjölk. Måste äta de hela tiden. Visserligen bra, eftersom jag har svårt att få ner mat emellanåt. Det är väl mest det som jag med nöje plågas av. SÅÅ värt det. Hoppas allt går vägen nu så det inte uppstår några komplikationer. Kan det inte bli v.12 snart så jag slipper vara orolig varje gång jag går på toaletten. Ska vara då den största risken för missfall avtar. Håller mina tummar och jag hoppas ni också gör det för att det ska förbli växande i min mage så jag får min lilla bebis tillslut.

Idag är det nyår och jag ska stanna hemma. Ingen alkohol för min del, så vi bestämde oss för att bara vara hemma och mysa. Jag orkar nog inte så mycket mer än det heller. Jag vill önska alla ett gott nytt år och grattis till världens bästa mamma som fyller år idag!

Hjärtat


Våran fina hemlighet

Idag är det exakt en vecka sedan vi fick plus på stickan. Känslorna vällade över och man har alltid funderat över hur det skulle kännas när man fick reda på att man är gravid. Jag kan säga nu efter, att det minns jag inte ens såhär kort efter. En våg av hundra tusentals olika känslor. Självklart mest positiva, men sedan alla dessa osäkerhetsfrågor som snurrar omkring. Givetvis var det ingen tvekan om att vi skulle behålla det. Vi får göra det bästa vi kan och ge all kärlek som finns så kommer resten av ordna sig med tiden. Har nog inte redigt fattat att vi ska ha barn, att det faktiskt växer ett liv i min mage. Enligt våra uträkningar så har jag precis gått in i vecka 7, och har min första tid hos MVC den 18 Januari. Ska bli spännande. Nu efter när vi smält det lite mer känns det fantastiskt. Beräknad födsel just nu är 23 Augusti 2012. Längtar så jag spricker redan! Bäst att ha tålamod.. Långt kvar!GRAVID VECKA 7

babyn:
Under vecka sju växer din bebis med otrolig hastighet. I början av vecka är bebisen 7-8 mm och i slutet har den nästan fördubblats i storlek och ökat till 9-15 mm. Fostret väger ungefär 1 gram.

Din bebis armar och ben är nu längre och har börjat bilda leder. Händer och fötter kommer bildas, och fingrar och tår har redan börjat anläggas. Hjärtat är oproportionerligt stort och ser ut att sitta delvis utanför bebisens kropp, och har nu bildat en höger och vänsterkammare. Hjärnan fortsätter att växa och luftrörskanalen till lungorna är synliga. Ögonen börjar utvecka pigment, näsan mognar och början till ett ansikte kan urskiljas. Blindtarmen och mjälten är redan på plats tillsammans med de första anlagen till magsäcken.

du:
De flesta kvinnor vet vid de här stadiet att de är gravida. Även om din kropp inte har förändrats så mycket ännu kan du vara säker på att den kommer. Du kan ha gått upp några kilo i vikt, men det är inte ovanligt att förbli på samma vikt eller till och med gå ner något. Internt så tjocknar slemhinnorna i livmoderhalsen och en slempropp bildas som skyddar fostret mot omvärlden. Denna kommer lösas upp och försvinna när det är dags för förlossning.

Även gravida kvinnor blir sjuka ibland, men det är viktigt att du inte tar någon medicin utan att koncultera din läkare först. Vissa mediciner kan påverka fostrets utveckling negativt, eller rent av vara livshotande. Ta god hand om dig genom att äta näringsrik mat, dricka mycket vatten, motionera lätt och se till att du vilar mycket.


RSS 2.0