Bara för att det är så mysigt

Idag har jag fått må bra IGEN! Har mått bra i flera dag. Hallelujah! Äter som aldrig förr och är pigg som en lärka. Det enda som känns ibland är molandet/värken när det växer och har sig nere i magen, men det ser jag bara som en kul sak. Tänker varje gång "NU VÄXER H*N". Så vaknade jag med näsblod imorse med. Täppt i näsan oavbrutet så kan ju ha med det att göra. 

Iallafall, så var jag och Daniel på en promenix till lager 157 igår. Dom har rätt mycket fina barnkläder faktiskt. Spyr dock på alla "FUNK" kläder som precis ALLA barn går i. Inte så konstigt med tanke på priserna kanske, men lägger hellre lite mer och får något som inte alla andra barn har (observerar detta just för att jag jobbar med barn varje dag och ser vad de har på sig). Finns iallafall ett litet bord där som ligger och glänser extra mycket. Det där bordet som jag inte kan hålla fingrarna ifrån, för alla saker är så SJUKT fina! Grabbade tag i två plagg och benen gick direkt till kassan med en suckande sambo bakom mig (haha). Lundmyr of Sweden, igen. Typ det enda märket jag har köpt till bebis, men det är ju SÅ fint! Nu får det dock räcka med det, måste variera mig lite. Gillar ju mest färgglada kläder till små, men just nu när vi inte vet könet är de svårt att köpa annat än svart/vitt/grått. Sen när könet visas blir det färger och mönster så det lyser om det. Men dessa små sötsaker fick jag hem iallafall och väntar på pyret tills h*n kommer ut!250 riksdaler för båda. Älskar bebiskläder, huhu. Den dagen jag får go nuts utan att skämmas varje gång jag köper något kommer det ryka pengar, den saken e säker. 

Fick även hem en "GRAVID-bok" idag, där man kan fylla i vecka för vecka vad som händer, vad man tänker, vad man har för barnmoska, tider hos MVC och var man gjorde osv. Kul att spara sen! Nähä, dags att hitta på annat. Käka vindruvor kanske? Nytt carving. Äter en hel förpackning om dagen. Inte konstigt man blir dålig i magen, haha!! Förresten, schysst att det var fyra stycken som skrev vilka ni var som läser bloggen av hundra. Bra jobbat ;)

VILKA ÄR NI?

Det är ca 100 pers inne här och kikar varje dag!
SKRIV VEM NI ÄR! Jag är nyfiken. Puss!!

Lilla mirakel

Jag kom på mig själv igår att jag är dålig på att uppdatera. Jag har jobbat så förbannad mycket på sistone att jag inte ens har haft tid att tänka. Men NUUU ska ni få en liten uppdatering på någonting som knapt har hänt. Tiden rullar på som bara den. Denna veckan är jag den gladaste människan i världen! Jag rullar nämnligen in i vecka 12!! Missfallsrisken ska sjunka med 65% då! Jag känner mig glad, stolt och lycklig. Nu tror jag verkligen detta kommer att gå vägen. Nästa vecka ska vi på inskrivningssamtal och om tre veckor PRICK idag ska vi på vårat första ultraljud!! Den dagen, den lyckan. Kan inte ens föreställa mig hur man kommer reagera. Kommer garanterat börja gråta av lycka om allt står till som det ska. Vilket mirakel! Och vi har skapat det! Fantastiskt.

På jobbet kommer dom fram till mig nu och klappar mig lite på magen, frågar om jag är gravid och önskar mig lycka till. Det syns ju trots allt. Redan! Tänk om det är tvillingar? Haha. Nej, jag tror jag har tvärt emot vad mamma hade under sin graviditet. Hon bar oss djupt och mådde jätteilla under hela tiden. Det syntes inte på henne förrän hon var i sjätte månaden. Jag har inte mått illa på någon vecka nu, det avtog tidigt, jag bär förmodligen min bebis långt ut och därav magen. Jag skiter i hur stor jag blir bara barnet är friskt. Det är allt jag vill. Sen älskar jag att se att min mage växer för varje dag som går. Pussen. Jag vill ha ut dig nu, men du ser nog mer ut som en alien för tillfället så jag får nog snällt vänta. På tal om min mamma. Hon är bäst. Kom och lämnade mina brev och sa "Säg till när ni ska köpa vagnen, så sponsrar jag med 2500 kronor". PUSS MAMMI, du är bäst.

Nu ska jag slänga mig vid tvn och äta frallor. Om ett tag börjar mammor & minimodeller. Ha det fint!

Flicka vs pojke

Kul test jag hittade när jag kikade runt i andras bloggar. Visserligen kan jag inte svara på vissa frågor om mage, hjärtslag, rörelser osv ännu, men baserat på det jag vet fick jag detta resultatet. Flicka...igen! 

Pojke
( ) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
( ) Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
(x) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
(x) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
(x) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dig
(x) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
( ) Bebisen sparkar hårt och ofta
( ) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
(x) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna

Flicka
(x) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
(x) Du är ofta irriterad
(x) Du är ofta arg
(x) Du sover helst på din höger sida
( ) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
( ) Bebisen ligger lågt i magen
(x) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
( ) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
(x) Du var illamående i början
(x) Brösten har blivit lite större
(x) Brösten är lika stora
(x) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
( ) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice
(x) Koppen greppar du runt om för att lyfta

Pojke: 10
Flicka: 19


2ME kombivagn

Jag och danne har kollat på MASSA vagnar och alltid någon som rynkar på pannan. Inte för att vi har tänkt att köpa en ännu, men kika är alltid kul och bra för att komma överrens om något. Vi har ÄNTLIGEN hittat en vagn båda gillar som är bra pris och resensioner på. Enkel, svart, kombi. Perfekt. Värt att tänkas på. Absolut ett alternativ.


P.s - vi har sparat 13,500 kronor på två månader nu till bebis. 6 månader kvar! Det ser lovande ut! :)

Vecka 11

Idag gick jag in i vecka elva (10+0) och det känns helt fantastiskt. Även hela dagen idag har jag fått må bra och varit pigg. Har det vänt nu? Skönt isåfall! De på jobbet säger att det börjar synas en liten kula på mig nu. Förra veckans bild var jag dock jävligt uppsväld på. Det är jag nu med. Känner mig som en bjässe, men denna veckans bild ger nog mer rättvisa. Har även varit på stan med Marlene efter jobbet. Köpte mig ett par röda brallor, nagellack och ett par högklackade känger. Awesome. Åkte sedan till Valentina och käkade en halv sockerkaka & drack kaffe. Vecka 11
Din bebis väger nu ungefär 8 gram och är 4.4 till 6.1 cm från huvud till rumpa, ungefär motsvarande en stor lime! De tre kommande veckorna kommer längden att fördubblas. Huvudet är fortfarande oproportionerligt stort och utgör nästan halva fostrets längd.

Du närmar dig nu slutet av den första trimestern och din livmoder är nu så stor att den tar upp den största delen av ditt bäcken och kan hos en del kvinnor redan kännas i nedre delen av buken. Det är ännu för tidigt att känna fostrets rörelser; vanligtvis är det gaser eller en felaktigt daterad graviditet.

Du kanske också märker förändringar i tillväxten hos ditt hår och dina naglar. Vissa upplever ökad hårväxt medan den minskar hos andra.

Du bränner kalorier snabbare nu än vad du gjorde innan du blev gravid, och på grund av den ökade mängden blod och ökad blodcirkulation så känner du dig varmare än vanligt.

Bebisen
Bebisens naglar bildas den här veckan, och de yttre könsorganen börjar att anläggas för att bli färdiga om tre veckor.

Antalet blodkärl i moderkakan ökar drastiskt för att kunna försörja bebisen med näring och syre som behövs för den fortsatta utvecklingen. Innuti bebisen uvecklas de intre organen och matsmältningssystemet.

Som en förberedelse för amningen kan din bebis redan svälja. Den kan också kissa ut det fostervatten som den sväljer. Fostervattnet förnyas kontinuerligt. Den lilla sparkar och rör sig, men är alldeles för liten ännu för att du ska kunna känna det.

Alla viktiga organ har anlagts vid det här laget och fungerar till största delen som de färdigutvecklade organen, men de behöver fortfarande öka i effektivitet och storlek.


REKORD

YEY! REKORD! JAG ÄR VAKEN LÄNGRE ÄN DANNE! Flera timmar till och med. Och jag har inte mått illa en enda gång idag! Och jag har sovmorgon imorgon. Och så är det lön. Och så vann jag över bredbandsbolaget så jag slipper betala en räkning som jag inte ens skulle. BRA DAG! Det var allt jag ville säga.

Svimma på MVC - Check!

Ja, som jag berättade igår har jag svimmat innan av blodprov, och idag gjorde jag det igen. FAN va obehagligt det är. Kände hur jag försvann.. fick fram ett "nu känner jag mig yr" innan jag hade nerdraget nackstöd, ett glas vatten och en dextrosol i munnen. Hade tydligen blivit helt vit i ansiktet. Usch, hemskt. Hatar det. Men nu är det gjort och jag hade bra värden på allting. Känns ju skönt att veta iallafall. Skulle även kissa i en mugg när jag inte ens var kissnödig. Också en utmaning i sig. Nästa gång jag ska dit är det inskrivningssamtal. Ser jag mer fram emot. Tur att personalen där är så fantastiska och snälla att man känner sig bekväm iallafall. 

Imorgon går jag in i vecka 11. Fantastiskt. En vecka kvar tills missfallsrisken typ är över!! Tosse lilla.
Återkommer imorgon med information och magbild. Lön också, fett!

Kräkdebut - check!

Igår hade jag min kräkdebut. Dock bara en uääääk, och sedan var det över. Rätt bra att bara ha spytt en enda gång på snart 11 veckor. High five. Snart ska ju detta elende vara över på ett tag iallafall. Känns gött. Hade även huvudvärken från helvetet så fick stanna hemma igår. Kände inte att formen var på topp för att jobba nästan 10 timmar, men idag drog jag mig i brallan till jobbet. Kan inte missa massa pengar, och ju mer jag jobbar nu kommer jag ju få i mammaledighetspengskit sen. Jag gör det för dig, lille vän.

Imorgon ska jag ner till MVC. Klockan 09.00 ska jag ta prover. MMM. Älskar blod. NOT! Har tagit blodprov en gång innan i mitt liv, och då svimmade jag nästan och sprang därifrån. Även denna gången känns det nog anorlunda när man gör det för en god saks skull. Sedan blir det jobb till 16.30. Mjah, det var allt för nu. I övermorgon går jag in i vecka 11. Sinnessjukt. Vart tar tiden vägen? Jag klagar inte. Ta bort snön också på vägen. Tack!


ÖGONGODIS

Önskelista, till mormor, morfar, farmor, farfar & resten av släkten som läser *blink*Våfflor & sånt.

Bajs bajs bajs...det är det enda som hörs från min mun just nu. Danne bara stirrar på mig och frågar vad det är. Jag svarar: "Ja, så mår jag just nu"... fortsätter....bajs bajs bajs. "Men ta en tablett då!". Bra idé. Tack postafen för att du finns.

I förmiddags mådde jag bra, faktiskt. Vi har varit kattvakt över natten och grannen bestämde sig för att bjuda in alla sina fjortiskompisar och dra på högsta volymen när kärringsandra skulle sova. Olämpligt. Fick iallafall en skön sovmorgon. Igår gick jag inte upp överhuvudtaget. Illamåendet har kommit tillbaka endel. huua! Åkte och storhandlade och bakade våfflor. Det var gott tills vi blev så mätta att vi nästan kräktes. Skönt med fullt kylskåp. Snart ska jag ta en STOOR fruktsallad med alla frukter jag kunde hitta och bara glassa. Imorgon har jag kvällsjouren. Tjo to the ho! Känner att jag pratar väldigt osammanhängande nu. Skit samma. Konstigt en annan sak. Ibland är magen stor som en ballong och ibland är jag smal som en pinne. Antar att det ska vara så i början innan man får bebismage. Jaja, nog snackat om allt och inget. Fruktsallad & en varm dusch nästa!

Skynda fynda

Gick på stan i hopp om att fördriva lite tid idag. Gick in på "busfrö" och hittade massa fint för inga pengar alls. Dit kommer jag garanterat gå igen! Skulle bara kika, men man vet ju hur det går då? Den perfekta bodyn hängde där och skrek på mig. En ramones-body för barn mellan 0-3 månader. Va TVUNGEN att ha den. Så coolt. Och dessutom kostade den ynka 29 kronor! I samma färger som min också ramoneströja. Nu kommer bebis matcha mamma perfekt! Gjorde det kinesiska testet på danne och hans familj och allt stämde där med. SJUKT! Nu tror jag det blir
en flicka iallafall. Vi får väl se om 8 veckor. Nu ska vi laga god mat & njuta av helgen. KRAM!

Välkommen vecka 10!

Idag gick jag in i ytterligare en vecka. Helt sjukt vad snabbt tiden går, och lika snabbt hur kulan växer. Jämförde en bild för tre veckor sedan (!) och då syntes inte min mage överhuvudtaget. Och nu?!?!? Vad hände? Älskar min tjocka mage, för då vet jag att du växer och gror som du ska lilla pyret. Och nu har du gått från embryo till FOSTER

Ser ni skillnaden? Svullo, svullo, svullo! Gaser, gaser, gaser. Längtar tills vecka 13, då livmodern kommer
längre upp och man får sin riktiga början på bebismageSå här dags i graviditeten är fostret 3.2 till 4.3 cm och det är enklare att bestämma fostrets vikt eftersom det börja lägga på sig lite hull. Din bebis har vuxit i en otrolig hastighet de senaste veckorna och nu väger den 5 gram och är stor som ett litet plommon, men på din mage syns ännu inte så mycket.

Denna veckan är något av en milstolpe i fostrets utveckling. I den tionde veckan är alla delar och organ i kroppen anlagda och nu återstår 'bara' för dem att utvecklas och mogna under resten av graviditeten. Fingrar och tår har vuxit isär och svansen har försvunnit. Fostret har redan utvecklas smaklökar och tandanlag. Hjärnan växer med otroliga 250 000 nya neuroner per minut! Hjärtat är fullt utvecklat, men de externa könsorganen syns inte förrän under nästa vecka, även om testiklarna hos pojkar redan producerar testosteron.

Eftersom dina hormoner flödar vid den här tiden så kan du märka en rad fysiska och psykiska symptom. Många gravida upplever att de blir lätt upprörda och har kraftiga humörsvängningar. Fysiskt så börjar de flesta öka ordentligt i vikt och en del kan få lätt blödande tandkött och svullen sköldkörtel. I genomsnitt ökar man 13 kg i vikt, men det mesta av den ökningen sker i andra och tredje trimestern.

Det är vanligt att man känner sig oattraktiv, otillräcklig och orolig inför framtiden. Det är normalt att ibland uppleva tvekan och att ifrågasätta graviditeten och det som skall komma. Det är en stor händelse i livet att få barn.

Klick, oh snap!

Jag är både trög och dum i huvudet, men på något sätt måste jag stimulera min mamma-abstinens. Råkade klicka hem lite söta bebiskläder precis nyss. För sött för att vara sant, och jag som hela tiden tänker "MEN DE KOMMER TA SLUT". Tänker att de är bra att köpa lite då och då så man har en liten hög när mitt hjärta kommer till världen. Bättre det än till mig själv som man innan satt och klickade hem stup i kvarten. Detta ska h*n få ha på dig iallafall. Mammas älskling! Snygg du kommer bli.
Glad tjej!

Mötet på MVC imorse gick hur bra som helst. Barnmorskan vi fick heter Ulrica och var en ung, glad tjej som verkligen gav oss ett bra första intryck. Kändes väldigt skönt att få någon man direkt trivdes med! Hon ställde frågor och berättade lite kring tider framöver och kost/hälsa. Jag frågade efter KUB-testet och sa att det snart måste hinnas med eftersom både hon och jag tyckte att jag fick mitt samtal så sent. Har ju trots allt gått 10 veckor imorgon. Hon skrattade och sa att jag var så påläst att hon inte behövde fråga mig något, haha! Men det var bra att jag sa det och uppmärksammade detta, annars skulle det nog inte hinnas med. Fick en tid för prover nästa vecka på onsdag. Usch. hatar blodprov. Dessa prover skulle vara klara tills vårat inskrivningssamtal som kommer bli den 10/2 och hör och häpna.. ULTRALJUDET den 20/2. Tror ni att jag längtar något dit? NÄHÄ! En månad kvar tills jag får se vårat lilla mirakel ligga och sprattla i min mage. Även ett till ultra några veckor efter det, och då kan man se könet. Är så j*vla förväntansfull. Orkar inte vänta, men så sjuuukt att det ändå är så snart. Skynda skynda!! 

Fick hem en bok och ett häfte jag skulle fylla i tills nästa gång. Informations-idioten Sandra satte sig ner i soffan och plöjde hela boken. Jag kommer vara en utbildad barnmorska snart. Skrev även i häftet och väntar nu febrilt in nästa gång. Skönt att allt är igång nu! 

Imorgon går jag in i vecka 10 (9+0). Återkommer då med ny magbild och information. 


Vecka 8+5

MVC besök 1

Jag är så sjukligt nervös. Ska bara på samtal, men ändå. Jag kommer skrika på dom att jag vill göra ett ultraljud, haha! Nä, men jag hoppas jag blir erbjuden ett KUB-test. Detta kommer ju att ske mellan vecka 11-13, alltså snart, och då får man se den lilla bebben på ultraljud. Måste fan snart göra ett, för jag är så nervös att jag går sönder.

Nått annat som känns som det ska gå sönder är våran tvättmaskin. Fan våra grannar under lär ju tro vi försöker spränga skiten. Helt vansinnigt högt låter den. Tur att kläderna blir rena iallafall. 

Har nog inget mer att säga. Återkommer imorgon när jag varit där och berättar lite vidare. 08.00 ska vi vara där, sedan kallar jobbet tills klockan fyra. Awell, på återseende!


Ögonfärg

Gjorde ett test på chansen i procent vilken färg bebis kan få på ögonen, detta blev resultatet.
Kul med alla dessa tester när man kan jämföra efteråt med vad som faktiskt stämde!


Kinesisk kalender

Enligt den kinesiska kalendern kommer vi att få en flicka. Alla andra tecken tyder också på det? Kanske blir en flicka trots allt. Läst runt och det är sjukt många detta stämt på. Har satt både November och December inringade eftersom jag inte vet om det är i slutet på November eller början på December jag blev befuktad, och båda tyder på en flicka. Man räknar alltså Mammas ålder vid befruktning och vilken månad och detta ska visa vilket kön det blir. VAD TROR NI DET BLIR? :)


Oron från helvetet.

Att man ska gå & vara så nojig hela tiden. Även om jag inte har blödit eller något konstigt liknande är man ju så himla ovetande hela tiden. Det enda man har som bevis på att man faktiskt är gravid är de där två strecken på stickan jag gjorde två gånger för att vara säker. Och sen alla dessa symptom. Men ändå? Tänk om det inte skulle vara något där inne? KLART DET ÄR! Jag har ju varken blött eller något sedan jag testade positivt, och magen växer ju faktiskt lite hela tiden får jag för mig. JAG VILL PÅ ULTRALJUD NU! Haha. Detta knäcker mig. Denna oro. Är ju verkligen redan så mammig som man kan bli. Förstår att det är fler än jag som känner såhär. Man vill ju ha bevis liksom. Ett tecken på liv, ett ultraljud, en spark, vad som helst. Åh vad jag längtar. Jag vill se min bebis!

Fick två frågor på förra inlägget! Vad GLAD jag blev! Hur kul som helst! Skriv gärna vem det är ifrån också. Alla frågor är välkomna. Skulle vara kul att veta vilka som läser min blogg också, så skriv gärna ditt namn i kommentarerna så gör ni mig jätteglad. Nyfiken på vem som följer mitt äventyr med mig!

På tal om frågorna, så ska jag svara på dom direkt i detta inlägget. Båda var anonyma, tråkigt nog, men här kommer era svar! Ena frågan var om jag inte var illamående. JO! Det har jag varit till och från. Om du läser lite längre tillbaka så köpte jag åksjukepillerna "postafen" vilket gjorde att jag både kunde äta och leva "normalt" igen. Slapp illamåendet rätt bra iallafall. Nu har det gått några dagar utan tabletter och jag känner inte av det alls mycket faktiskt. SKÖNT! Men ska inte ropa hej för tidigit. Har iallafall inte mått så illa att jag behövt spy, som tur är. Andra frågan var om vi ska kolla upp vilket kön det blir på barnet. Svar: YES, det ska vi! Båda var överrens om det från början. När vi får veta, får ni veta! Spännande va! Men namnet håller vi på tills det föds :)

Det var nog allt. har nästan tryckt i mig en hel chokladkaka och danne har stuckit iväg på träning. Ska kolla på "Mammor och minimodeller" vid 9. Och dom jävla idioterna borde inte ha barn. MÅSTE sova efter det. Ska upp klockan 05.00 och ha jouröppningen imorgon. PHU! Ta hand om er!

Sur tjej, sura saker

Jag har fått någon jävla dille på citroner & allt surt i allmänhet. Eller bara frukt överlag. Ska ju tydligen enligt myt vara en tjej som är därinne isåfall, men håller fast vid min tro på att det är en pojke. Även Ella och min mamma tror det, så det ska bli spännande att se. Sov 14 timmar inatt. Helt galet trött fortfarande. Om man bara kunde få lite energi så man kunde vara pigg någon gång. Växer och knakar därinne. Molar och gör ont och har gjort hela dagen. Ett gott tecken antar jag. Imorgon är det måndag, ny vecka & nya möjligheter. Snäppet närmare vecka 12. Skynda skynda! På onsdag är det MVC som gäller som sagt och det ska bli både mysigt och nervöst. Vårat inskrivningssamtal lär vara snart med, likaså "nupp-testet" som äger rum runt vecka 11-13 där man kollar hur stor chansen är att barnet kan födas med downs syndrom. Alltså ett första ultraljud. Kommer tjuta som en barnunge.

Har på skoj kollat runt på lite pojk & flicknamn. Mysigt att spekulera och diskutera. Kommit överrens har vi gjort ganska bra och vi har ett par namn på listan som vi gillar extra mycket. Får se vad det blir för kön först!

Första bebissakerna

Vet att man borde vänta, men napparna var de sista & bodyn var så söt så jag inte kunde gå utan den. Dessa saker ska jag ta fram när allt känns skit & man mår som en död fisk. Bara sjuhundratusen dagar kvar. Blö! Gå fort fort fort. Barbapappa sakerna kan vara det sötaste som finns, så får någon för sig att skänka en present längre fram så tas detta mer än gärna emot. Napparna kostade 70 kronor och bodyn 120. Mysigt & hur söta som helst :) Synd att de måste ligga i garderoben i flera månader till bara.
Friday, mh!

Hej alla vänner och ovänner. Fan, ni är ju riktigt många som kikar in här varje dag. Kul! Förmodligen inte alla för att ni vill följa mig för att ni är så glada för min skull, utan att så många är så sjukligt nyfikna. Haha! Vet hur det är. Idag har jag ytterligre klarat en hel jobbvecka. Freakin awesome. Nöjd över att jag faktiskt tar mig upp på morgonen, drar mig i håret till jobbet och klarar vecka på vecka trots att min energinivå är på noll och det känns som jag ska svimma tre gånger i minuten. Awell, sånt är livet. Mitt lilla liv. Mitt humör är helt skevt. Stackars Daniel som får stå ut med satmaran som jag är. Kan inte vara lätt att handskas med en surfitta som bara skriker och gråter hela tiden. Bebis är värd allt detta, hundra gånger om.

Jag unnade mig precis en nagellack. Har väntat på att det ska komma in på Åhlens i flera veckor, nog månader till och med. Ända sedan Mathilda klippte det och jag var pank har jag kommit tillbaka till dem gång på gång men får alltid svaret "Det har precis tagit slut, det kommer snart in igen". Helt galet vad det måste gå åt. Men nu är det på väg hem till mig iallafall. Jag som känner mig både finnig, flottig, fet och ful just nu kan ju iallafall få smycka mina naglar i lite kul färger iallfall. Just detta naggellack är helt fantastiskt fint. Kommer barnen på jobbet garanterat gilla! Haha!
Jag fick precis i mig en tallrik med spagetti & köttfärssås. Första gången jag äter riktig mat på eftermiddagen/kvällen på flera veckor. känns bra! Även köpt med mig en godispåse för att lyxa till det lite såhär på fredagskvisten. Imorgon ska jag fika med Ella på stan. Skönt att komma ut lite!

Magbild & information vecka 9

Nu går jag in i ännu en ny vecka. Det bara springer iväg. Magen växer och det molar och gör ont från och till. När det förut var mensvärk som kändes såhär så led man bara. Nu ler man istället. Kul att känna att det faktiskt händer någonting. Man kan faktiskt för första gången ana att jag blivit lite rundare om man jämför denna veckans bild med förra. Känner mig inte gravid, utan mer som småfet för tillfället. Säkerligen bara massa gaser och är uppsväld för det, men ändå. Första mötet på MVC på onsdag. Då kommer man nog fatta, på riktigt.

riktigt sämst kvalité på bilden, men försökte ta en själv för en gångs skull
och man kan väl säga att det gick sådär. ett gott försök iallafall.


Vecka 9

Din bebis är nu stor som en genomsnittlig grön oliv. Ländgen huvud till stjärt är nu 22-30 mm och väger c:a 3 gram. Din kropp avslöjar utåt ännu inte att du är gravid, men din läkare skulle vid en undersökning kunna känna att din livmoder är förstorad. Hormonet hCG är på sin högsta nivå och du har förmodligen märkt av någon eller några av följande förändringar; din hud kan bli mjukare, du kanske får finnar, ditt hår kan ha blivit fetare eller torrare och du kan också märka av ökade flytningar från underlivet (dessa är vanligvis inte något att oroa sig för).

Bebisen
Trots att din bebis är mycket liten så börjar den alltemer att likna en människa. Ryggen rätas ut och svansen krymper. Huvudet är fortfarande oproportionerlig stort i förhållande till resten av kroppen. Bebisens ögon är redan väl utvecklade och täcks av ett skyddande membran, och ögonlock som öppnas och stängs är fortfarande några veckor avlägsna. Vid den här tiden börjar också bebisen att göra små rörelser för att träna sina muskler. De är ännu för små för att du ska kunna känna dem men om du gör ett ultraljud så kan du förmodligen se dem. Armar och händer utvecklas snabbare än ben och fötter på det här stadiet. Det är fortfarande inte möjligt att se skillnad på pojkar och flickor eftersom de externa delarna av könsorganden ser mycket lika ut. I vecka 9 kan man tydlig se fingrarna.Du
Ditt cirkulationssytem ändras under graviditeten och ditt blod ökar i volym med hela 50%. Volymökningen är viktig för att kunna tillgodose fostrets behov. Volymen kommer att börja öka redan under första trimestern och ökningen fortsätter under hela graviditeten. Denna utspädning av de röda blodkropparna kan leda till anemi och att du känner dig trött och orkeslös, något man kan åtgärda genom att se till att äta järntillskott. Det är förmodligen snart dags för inskrivning på MVC

JAG DÖR SÅ HÄFTIGT!

ALLA måste gå in på denna länken och kolla på filmen. SJUKT hur allt fungerar egentligen!
Den sista bilden de talar om är i vecka 9, vilket jag går in i om ca 2 dagar. Ser ju ut som en
riktig bebis redan, med armar, ben, tår, fingrar, näsa, mun, allt. ÅH! :)

http://se.babycenter.com/video/pregnancy/weeks-1-to-9-pregnancy/

Förresten drömde jag inatt om att det var en pojke som ploppade ut, så nu är jag helt säker
på att det är det som ligger i min lilla mage. Spännande att se om man har rätt eller inte!

Snabbspola tiden!

Bara denna veckan har magen blivit mer och mer "pluffsig". Antar att jag har för lite tålamod. Detta är ju bara början. Man har så mycket tankar i huvudet. Ungefär sjuhundra gånger om dagen kommer man på sig själv med tanken "jag är gravid, fan så jävla coolt. Det växer en människa i min mage". Lika många gånger om dagen kan man inte låta bli att spekulera i hur h*n kommer att se ut. Kommer h*n vara lik mig? Daniel? Kommer h*n få Daniels bruna ögon, eller mina blå? Tusen frågor som snurrar. Vill klicka hem/gå och köpa massa söta bebiskläder men det är ju alldeles för tidigt. Får ögonshoppa sålänge. Allt är för tidigt. ORKAR.INTE.VÄNTA. Skynda dig att väx nu bebis, och spola fram tiden tills jag iallafall känner av dig!

Mysfakta

I dag är du 7 veckor og 4 dagar gravid.
Befruktningen ägde rum omkring:
1. december 2011
Hjärtat börjar att slå:
26. december 2011
Embryot rör sig:
19. januari 2012
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
26. januari 2012
Alla inre organ är färdigbildade:
26. januari 2012
Risken för missfall avtar:
9. februari 2012
Illamåendet avtar för de flesta:
16. februari 2012
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
23. februari 2012
Fostret sväljer och kissar:
8. mars 2012
Ungefärlig tid för ultraljud:
15. mars 2012
Du kan känna fostrets rörelser:
22. mars 2012
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
5. april 2012
Fostret börjar att höra:
26. april 2012
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
24. maj 2012
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
28. juni 2012
Beräknat förlossningsdatum:
23. augusti 2012

Magbild & information vecka 8


I slutet av den andra månaden är din bebis ungefär lika stor som en böna, eller 16-22 mm. Om det är din första graviditet så märks det förmodligen inga förändringar ännu, men om det inte är din första så kanske du märker att kläderna sitter lite tightare än vad dom brukar.

Vid en undersökning skulle man notera att din livmoder som tidigare var stor som din knytnäve nu har vuxit till en grapefrukts storlek!

Bebisen
Bebisen fortsätter att utvecklas i rasande hastighet. Hudveck som ska bilda ögonlock och små örongroddar anläggs. Fostrets ögon sitter fortfarande brett isär men kommer att flytta sig till framsidan av ansiktet så småningom. Nästippen är redan bildad. Med ultraljud kan man se att hjärtklaffarna är utvecklade och luftrör från strupe till lungor är på plats i den nu allt längre överkroppen som samtidigt rätas ut.

För bara ett par veckor sedan var din bebis armar bara små stumpar, men nu har den redan armbågar samtidigt som armar och ben växer allt längre. Antydan till fingar och tår kan också urskiljas.Du
Ett av symptomen som du kanske känner vid den här tiden är kramper och smärta i nedre delen av buken eller sidan. Detta beror sannolikt på att din livmoder växer. Var dock inte orolig om du inte känner av detta, eftersom det varierar från kvinna till kvinna. Om värkarna och kramperna åtföljs av blödningar bör du söka läkarvård omedelbart.

Många gravida kvinnor upplever också smärta som börjar i sätesmuskulaturen och strålar ned i benen. Detta kan vara mycket smärtsamt och beror på att några nerver kommer i kläm och den bästa åtgärden är att försöka ligga ned på andra sidan för att lätta på trycket på nerverna.

Fostret skyddas av en vätskefylld bubbla som utgörs av fosterhinnan och fostervatten. Innuti denna simmar bebisen tryggt och bekvämt. På bilden kan man se de växande fingrarna medan tårna dröjer några dagar ytterligare.

Navelsträngen innehåller 3 blodkärl som är ditt intimaste band med bebisen och sköter dess försörjning av syre och näring, samt tar hand om dess avfall. Vid forlossningen är navelsträngen oftast mellan 70 och 140 cm lång.


Håll i hatten mina vänner!

Sitter nu hemma hos pappa och lillemor i Jönköping efter ett spontant ryck. Har spenderat helgen här och hos lillebror som saknade oss så mycket. Har hunnits med allt från shopping till restaurang besök. Mycket trevligt. Skulle bara kika in och uppdatera er att jag fortfarande lever, likaså bebis. Vad jag vet iallafalll. Magen säger att det växer och knakar. Det maler på för fullt där nere. Längtar tills man kan känna att de finns någonting där inne. Minsta lilla tecken. Uppdatering med magbild och ny vecko-status när jag kommer hem. På återseende!

Postafen, min gud!

Helt sinnessjukt vad en tablett kan göra!! Köpte postafen igår på Apoteket och slängde i mig en med detsamma. Efter vara en stund så försvann allt illamående totalt och jag blev hungrig igen. Helt fantastiskt. Jag har levt på frukt och fil i över en vecka nu för att inte matlusten funnits där, och igår tryckte jag en hel cornermeny. Varit helt utan tablett hela dagen idag och inte känt något förrän nu. Nu börjar det där jävla illamåendet komma tillbaka så det är nog dags för en tablett till. Varm som fan också. Gnäll gnäll. Konstigt nog blev jag orolig idag när jag inte kände några symptom. Skevt. Men nu när jag märker att det kommer och går får de gärna försvinna igen. Jaja. Babbel. Dags för en tablett och the voice.

Another day in paradise

Rubriken får säga allt. Bloggar från sängen nu. Orkade mig egendom en 7 timmars jobbdag idag men stupade så fort jag kom hem. Illamåendet fortsätter. Har googlat på olika saker som ska hjälpa. Hittade ett receptfritt åksjukepiller som varken skadar barnet och har hjälpt många i sina graviditeter. Ska till Apoteket och köpa det imorgon så jag klarar av att leva normalt. Kom gärna med förslag om det är någon annan gravid/ före detta gravid som kikar in och berätta vad som hjälpte er. Imorgon jobbar jag bara 3 timmar. Skönt! Nu ska jag sova och samla krafter. Ta hand om er!

Illamående + magbild

Jag får nog säga "välkommen till mitt nya liv". Jag mår just nu illa konstant. Grubblar över hurfan det ska gå att gå till jobbet hela veckan nu. Jag blir ju yr och vill kräkas varje gång jag reser på mig. Kan bli spännande. Många säger att även illamåendet går över vecka 12. Bara att stå ut 5 veckor till... minst. Morsan mådde illa 6 månader när hon väntade mig. Rätt stört, men jag antar att man vänjer sig. Man mår ju dåligt för en bra sak i slutändan iallafall.

Mitt nyår var inte allt för händelserikt. Mådde riktigt skit igår, så gick och ja mig i sängen INNAN klockan tolv. Gick upp en snabbis och kollade på fyverkerierna genom fönstret med täcket, men sedan gick jag och la mig igen och sov. Nästa nyår blir nog mycket mysigare när lilla knodden har kommit till världen. Måste tänka så.

Jag är nu alltså i vecka 7 (6+3). Man ser inte så mycket dock, men kul att se med tiden hur mycket magen växer. Ska försöka ta en bild varje gång jag går in i en ny vecka.


RSS 2.0