VILKA ÄR NI?

Det är ungefär 200 personer som kikar in här dagligen! Hur kul som helst, och det stiger hela tiden. Jag skulle vilja veta vilka ni är! Kommentera gärna, varesig du har blogg eller inte! Vem är ni? Vart bor ni? Ålder? Lämna gärna eran blogg också om ni själva har en och är gravid/har barn. Kul att läsa om folk som är i samma sits eller har varit. Hur som helst, jätteroligt att ni är så många som följer oss och våran dagliga lycka! Snart får vi se vad det är för krabat som befunnit sig i min mage under 9 månaders tid!

Klar för restaurangbesök!

Första helkroppsbilden på mig som gravid? På mig över huvud taget i bloggen? Hur som helst, nu är jag redo för en svängom på Guldkant med god mat och trevligt sällskap! :) Får se om dom har något gott alkoholfritt vin! Skulle sitta fint!

Finaste arbetskamrater & barn med föräldrar!

Åh, jag blir helt rörd av all omtanke alla skänker nu när man ska sluta jobba. Har fått så sjukt mycket och fina presenter av barn och föräldrar och idag kom dom även från personalen när jag satt på min fika och gav mig en jättefin blomma och ett presentkort på Anderssons guld. Så fina ni är! Kommer sakna alla så sjukt mycket, men nu är det dags för mig att vara hemma och ta hand om min egen knodd istället för andras! Har 4 veckor kvar att jobba dock innan jag går hem, men de flesta av ordinarie personalen går hem denna eller nästa vecka på semester så därav den tidiga gåvan. Jag själv var även igår och köpte en liten present till barnen som de fick öppna vid samlingen idag. Två ritplattor med diverse symboler man kunde måla med. Blev en hit direkt! Kul! Något annat som är mindre kul är min sömn. Får hela tiden höra "ta vara på sömnen nu innan den lilla kommer". My ass! Inatt fick jag sova max 3 timmar sammanlagt. Gick och la mig vid 10 hugget och vid halv 4 tror jag klockan var, somnade jag. Allt på grund om denna hemska RLS och att man samtidigt blir kissnödig en gång i kvarten. Slutade med att jag satt på toaletten mitt i natten och tjöt för jag var så trött och visste att jag skulle upp klockan sex. Ibland är livet tufft. Tur att jag slutade tidigt idag. Tog oss ner till stan och spelade minigolf med Victor och Emilie, och sedan hem igen. Nu ska jag fixa iordning mig, för klockan sju ska alla jobbarkompisar ses på Guldkant och käka avslutningsmiddag! 

Vecka 33!

Haha, måste först och främst bara påpeka färgskillnaden på min mage och mina armar/händer på magbilden. Ser ju riktigt roligt ut. Första gången jag märkt att jag har fått färg av att vara ute lite då och då på jobbet. Så, vecka 33 idag! 7 små veckor kvar tills vi förhoppningsvis har våran lilla dotter i våra armar. Skickade efter massa roliga saker till min babyshower igår som jag ser fram emot att få hem och dekorera med sedan. Tillkom två personer igår som inte hade svarat som jag inte räknat med, så tio stycken blir vi! Ganksa lagom! Ägnade hela kvällen igår till att skriva upp allt som jag ska köpa och hur det ska se ut. Blir riktigt skoj! Otympligt och jobbigt med magen som är i vägen hela tiden och jag känner mig ständigt ful och tjock. Kvällarna är jobbiga när jag ska sova. Har massa RLS i benen som jag blir tokig av så ibland tar det flera timmar. Men annars mår jag helt utom all kritik! Har nog haft de jävligt bra. Hoppas förlossningen går lika lätt och bra den också! 
 


Bebisen
Nu väger bebisen ca 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå. Förutom att gråta kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livmodern, men bebisen kan forfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM- sömnen, och forskare tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern. När bebisen är vaken anväder den sina sinnen; den lär sig allt medan den lyssnar och känner. Bebisen har förmodligen valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och försöka vända det om den ligger med stjärten först. Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog för att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor. Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen fortfarande inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor.

Du
Din livmoder befinner sig nu ca 15 cm ovanför naveln. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kiss oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit ca 500 gånger större än den var innan du var gravid! Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och anfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avta nu.

Mysmagen

Imorgon susar jag in i vecka 33. Sjuuuuukt. På söndag är det JULI! Tänk, inte långt kvar tills jag kan säga "nästa månad ska vi ha barn". Tjoohoo! Fjärilar i magen! Nu har det bara sagt PANG i magen och den har svullnat som en stor fluffig muffins. Undrar hur stor magen kan bli egentligen. Den börjar bli i vägen också faktiskt. Alla kommenterar att den är så söt och fin och de är så gulligt för att ja e så smal i övrigt. Att jag bara är en stor mage. Tja, gulligt kanske de är, men de är också ganska jobbigt. Känns som jag har sprungit marathon när jag gått 100 meter. Fixade nytt legitimation i måndags hos polisen, och det hade redan visst kommit. Sjukt snabbt. Nu är det avklarat också. Såg förjävlig ut på kortet, men vafan. Vem bryr sig? Daniel ringde även idag och bokade tid för att skriva på faderskapstestet nästa gång vi ska till MVC. Det händer mycket just nu. Nu på fredag ska vi ut och käka med jobbet och nästa helg ska jag ha min babyshower. Tråkigt nog är det alldeles för många som fallit bort, men har bestämt mig för att anordna det iallafall för de som faktiskt tar sig tid och kommer. Det tar ju ganska mycket tid att fixa med mat och tårtor som ska bakas. Men det ska bli mysigt och jag hoppas alla de som kommer får en trevlig stund!

Sista till L är inköpt!

Idag rullade lönen in, och därmed en sväng på stan för att inhandla det sista inför bebis ankomst. Tog en sväng på stan där jag hittade massa nytt sött inkommet som jag självklart bara var tvungen att ha, och sedan en sväng till apoteket för att köpa det sista som fanns på listan. Har en enda sak kvar - blöjor! Har ju en liten samling som man fått av diverse gratis-reklam, så det är ingen kris precis. Köper de nästa gång vi handlar. Annars är det klart. Sjukt. Nu är det bara att luta sig bakåt och vänta in tiden då hon bestämmer sig för att vilja komma. Hon har nu förmodligen fixerat sig eftersom magen har sjunkit en heeeel del på senaste dagarna, och det stämmer ganska bra med datum då de "ska" göra det också. Har en känsla av att hon kommer komma någon vecka tidigare helt plötsligt. Har börjat få lite förvärkar och jaa... det bara känns så. Vi får väl se! Danne håller på med maten så snart ska vi käka fläskfilé, klüftpotatis och bearnaisesås och sedan lite jordgubbar och glass till efterrätt. Mmm!

Bilder från de senaste dagarna

 

Midsommar

Först och främst, vafan är upp med blogg.se? Loggade in nu och allt ser helt mongo ut. Varför envisas alltid alla med att göra om saker som alltid innan varit bra? Man blir ju bara sjukt förvirrad. Hur som haver, vi spenderade våran midsommar på Hallmare. Kan säga att det var sista gången jag var med på det nykter. Fulla människor när man själv är helt nykter är så jävla jobbiga. Har fått ganska mycket avsmak på att dricka alkohol överhuvudtaget. Ingenting jag saknar överhuvudtaget. Pinsamt. Säger inget mer. Gick och la mig vid halv 10 eller nått i husvagnen. Det som var gött var att maten smakade alldeles utomordentligt och det smattrade regn på husvagnstaket när jag skulle sova. Midsommar är överskattat, that's it. Annars då? Lillan tultar omkring inne i magen. Ondare och ondare gör det när hon trycker och bökar med all sin kraft, speciellt när hon lyckas träffa revbenen. Rätt sjukt att det är allt mellan 7-9 veckor tills vi har hemma i våra famnar. Exakt 60 dagar kvar idag. Har nog inte redigt fattat att vi börjar komma så nära. Fick en filt av fina Christina som hon stickat åt oss och lämnade igår när hon var på besök. Så sött! Käkade grillat i Gunnebo och fick med oss bror och Matilda hem på övernattning. Tänkte slänga in lite bilder, men min facebook ligger nere för tillfället så slänger in dom när det fungerar igen. Idag lär det bara bli lugnt. Rätt skönt det också.

Vecka 32!



Bebisen
I vecka 32 väger bebisen närmare 1,8 kg och är ca 44 cm lång från topp till tå. Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor blir utrymmet att röra sig på allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet. Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Du
Din livmoders översta del finns nu ca 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre upp i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i magen kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt. Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förossningen. Om du inte redan har gjort det kan det vara en idé att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.

L's SF-kurva: del 2

Var som sagt på MVC imorse igen för att kolla om hon växer ordentligt. Fick mäta magen och låg nu en vecka efter på SF-mått 28. Alltså hade hon vuxit ett helt SF-mått på en vecka. Lika mycket som hon hade vuxit på fem veckor innan. Nu blev jag glad i mammahjärtat. Hon ligger ju fortfarande lika mycket efter om man jämför med veckan, men hon följer ju sin egna kurva, och det är det som är huvudsaken. Fick även lyssna på lilla hjärtat som slog i 145 slag i minuten även denna gång. Nöjd och stolt!


meandi

Ååååh, ÄNTLIGEN har jag fått det - grodsetet. Snälla Maria på meandi som har försökt att få tag i det till mig i flera veckor trots att det varit slutsålt! Hon ringde en sista gång igår och sa att hon fått tag i det, och idag var vi och hämtade det hemma hos henne. Glad mamma som tusan, men 500 spänn fattigare. Helt sjukt vad de kan ta betalt för barnkläder. Det var för fint för att tacka nej till och tog i storlek 74/80 så hon kommer förhopningvis kunna ha det ett bra tag. Nu har jag äntligen tvättat alla andra övriga bebiskläder och lagt in i garderoben. Det som ska med till BB ligger redan nerpackat i väskan (kläderna bara) och nu är det bara sängkläderna som ska tvättas en gång till innan hon kommer hem, men de gör jag inte än på några veckor, inte heller packar klart. Det gör jag nog veckan innan eller något sånt. Måste till apoteket och inhandla det sista med. Frid.


BB-kläderna är utvalda!

Jag beklagar den dåliga uppdateringen, men för fjärde gången de senaste veckorna så har vårat internet och tv legat nere. Bredbandsbolaget i ett nötskal. Vi har det sammankopplat, så slutar internet att funka så funkar inte heller våra kanaler. Nu är det äntligen tillbaka, och även jag. Igår var vi som sagt på förlossningen på smärtlindringsinformation. Tyvärr så fick vi inte kolla på rummen som jag hade hoppats på, utan fick istället sitta i en föreläsningssal och kolla på bilder på en powerpoint när hon berättade. Ganska givande ändå. Det mesta visste man redan men lite smartare tyckte jag allt att jag blev. Rekommenderas! Förövrigt skulle jag kunna DÖDA allt gräs som finns. Jag är så fruktansvärt allergisk och vet knapt vart jag ska ta vägen. Vill inte trycka i mig massa tabletter och skit nu när jag är preggo, så har ögondroppar och sedan får jag helt enkelt härda. Inte lätt att sova när man har RLS i benen, världens allergi och måste springa och kissa stup i kvarten. Men jag ska inte klaga. Man kan ju ha det värre. Har nu tagit upp BB-väskan och börjat planera lite inför vad jag ska packa ner. Valt ut pluttans kläder som får hänga med dit iallafall. Valde även något neutralt. Man vet ju aldrig. TÄNK OM det skulle komma ut en liten kille. Inte för jag tror den chansen är så stor, men ändå! Man ska nog alltid ha det i bakhuvudet. Här får ni en bild på tre av outfitsen som får hänga med. Imorgon ska vi till MVC igen och kolla om hon växt något eftersom hon hade gjort de så dåligt sist. Håller alla tummar. Sen blir det jobb med dans runt midsommarstång och glass med jordgubbar, sedan ledigt i fyra dagar! Yeeey!


Smärtlindringsinformation på förlossningen

Imorgon. Phuu! Läskigt, spännande, overkligt. Får gå tidigare från jobbet för att vara utanför förlossningen klockan tre. Kommer kännas så himla skumt att vara där. Att se allt och inse att man snart ligger där och föder sitt barn. Så jävla häftigt. Jag är sjukt taggad och tiden får gärna springa iväg det sista nu. Om två månader kan du vara i mina armar och det känns helt fantastiskt. Är faktiskt lite nervös över torsdag när vi ska kolla om lilltjejen har växt något mer. Hoppas samtidigt på ett TUL så vi får se henne igen. Det vore ju underbart det också. Vi får väl se. Annars då? Sjukt sugen på jordgubbar och glass som har blivit mitt nya carving. Har dessvärre inga bubbisar hemma, så får nog nöja mig med glass. Ja, det var väl det hela. Förresten ni som vill följa mig på instagram - sök på "sandrasamuelsson".

Hormondjävul

Ooooh, det är helt stört hur lätt man bränner till när alla hormoner spelar en ett spratt. Min bärbara dator fick idag för sig att inte fungera mera, skit samma tänkte ja tills jag kom på att jag inte kunde logga in på försäkringskassans hemsida på Daniels stationära. Skulle jag behöva betala flera tusen för en ny dator BARA för att jag ska kunna se min föräldrapenning? Svor nog tusen gånger, pillade omkring och lyckades tillslut med all lättnad fixa inlogget på Daniels dator också. Så nu slipper jag lägga ut massa pengar på en ny dator som jag egentligen inte ens behöver. Dom används bättre till annat. Har fått ihop en hel del tills jag går hem på mammaledigt som jag tänkt ha till detta ett/ett och ett halvt året jag kommer vara hemma, eftersom de inte är alls katigt att gå hemma. Bra att ha en hel del back-up pengar om det skulle krisa någon gång eller om man vill gära något speciellt med snuttan. Unnar mig sällan något själv längre, utan all fokus är på henne. Annars då? Jobb imorgon igen, som vanligt. Helgerna springer iväg och denna veckan jobbar jag 4 dagar, sedan är jag ledig i 4. Välbehövligt. Min kropp är ganska mör.

L's SF-kurva

Tänkte följa den själv och fylla i så ni får se hur hon växer. Som sagt hade hon planat av en del sedan sist och ligger nu en bit under medelkurvan. Ska tillbaka på torsdag och se om hon ätit upp sig lite eftersom hon gått upp så lite sedan förra gången. Om hon fortfarande inte växt så mycket ska bli vi som sagt kallade på TUL. Vi får helt enkelt hålla tummarna! Lilla älskling.


Jag älskar dig

Liten bebbo + Ellas student

Gud vilket vädet det är idag! Verkligen en bra bakis-dag för alla studenter. Man ska väl inte klaga på det vädret de fick igår heller! Ibland väljer vädergudarna rätt dagar. Jag tog ut en semesterdag igår för att fira Daniels syster Ella som tog studenten. Men först begav vi oss till barnmorskan för att kolla till våran lilla böna i magen. Och det var verkligen en liiiten böna. Järnvärdet, blodvärdet och hjärtljuden såg jättebra ut, men våra lilla dotter hade inte växt som hon skulle gjort. Hon låg en bra bit under snittet och hade inte växt så mycket sedan senaste besöket för fem veckor sedan. Hon sa att vi inte skulle oroa oss, men att vi skulle komma tillbaka nästa vecka för att kolla hur hon växt på en vecka, annars skulle vi få gå på TUL. Lilla sessan. Hoppas hon växer på sig nu! Jag skulle ju absolut inte bli ledsen om man fick se henne igen, men det är ju absolut inte kul i mammahjärtat att veta att hon inte växer som hon bör. Nu får vi heja på henne och hoppas de ser bra ut på torsdag. Ska även på smärtlindringsinformation på förlossningen på tisdag. Läskigt! Snart ligger man där! Hur eller hur, studenten. Vi gick och kollade när Ella sprang ut, såg kortegen och sedan begav vi oss hem till Wernerssons där vi åt god mat och spenderade kvällen!


Spekulationer

Dominanta anlag
  • Brun och grön ögonfärg dominerar över blå och grå
  • Normal syn
  • Grop i hakan
  • Skrattgropar i kinderna
  • Förmåga att rulla tungan till ett rör
  • Mörkt hår dominerar över ljust
  • Lockigt hår
  • V-format hårfäste dominerar över rakt
  • Medsols hårvirvel dominerar över motsols
  • Normal pigmentering dominerar över albino
  • Fräknar
  • Fria örsnibbar dominerar över fastvuxna vid kinden
  • Böjd näsa dominerar över rak
  • Rak nästipp dominerar över uppåtnäsa
  • Vida näsborrar dominerar över smala
  • Högerhänthet dominerar över vänsterhänthet

Summering: Enligt detta kommer vi få en dotter med bruna ögon, normal syn, skrattgropar, född med mörkt hår som sedan blir ljust och lockigt, mörkare hy från Daniel, lite fräknar från mig, fria örsnibbar, rak näsa med smala näsborrar och kommer bli hägerhänt! Spännande! Vi får väl se senare när hon kommit ut vad som stämmer och vad som blev helt annorlunda!

Vecka 31!

Idag är en riktig sån där skitdag. Jag har gråtit sedan jag kom hem på grund av orklöshet. Jag orkar verkligen ingenting. Jag jobbar i snitt 10 timmar om dagen, är nästan höggravid och sover i princip ingenting. Hur jag ska orka jobba mig egenom 6 veckor till får förbli en fråga. Jag är envis som tusan, så det är väl det som kommer ta över. Behöver de sista pengarna att stoppa undan innan jag går på mammaledigt. Det är inte lätt, inte roligt, inte behagligt, men snart så får vi träffa våran prinsessa. Får se det så. Det var en mamma som kom fram till mig idag och undrade om jag inte går hem snart eftersom jag var så stor. Svarade tillbaka att jag ska jobba till till Augusti och fick som svar att hon beundrade mig. Fick lite krafter där. Har en dam i magen som är vaken 24 timmar om dygnet och gör volter i princip hela tiden. Imorgon är det dags för MVC igen för att se hur hon växt.



Bebisen
Nu är bebisen omkring 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1,6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utvecklig då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lingblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och vara tvungen att andas utanför livmodern. Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och de inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud. Bebisen bidas även underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du
Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför naveln och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9-12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten, och fostervatten, förrutom själva bebisen förstås. Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förrutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig. Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

Picknick & småfolk

Vilket jävla skitväder! Man känner ju verkligen inte av att det är sommar iallafall! Folk som sagt att det kommer bli en jobbig sommar för mig. Nja, jag vet inte! Mig gör det ju absolut ingenting att just denna sommaren blir lite sämre väder än vanligt. Men när en gravid ber om att få sol och värme, då är de fan något fel! Hur som haver så tog jag, Marlene och Bella styr mot sandviken efter jobbet, satte oss i ett vindskydd och åt massa snask-fika. Mindre gött var att cykla hem i regnet sen. Dock ett plus till att komma hem till finaste småfolk bodyn i brevlådan. Konstigt att den ser nopprig ut på bilden dock? Ljuset som luras.


En kväll på Gränsö

Åkte ut på familjemiddag. Tyckte väl att det var lite halvsegt, men dagen slutade faktiskt helt fantastiskt. Gick liten tipspromenad i skogen och sedan satt vi och hade picknick vid vattnet. Solen sken, barnen var glada, det bjöds på tårta, och ja. En riktigt lyckad kväll helt enkelt. Supermysigt. Fick mitt i allt ett samtal av min kära Londonvän Hanna som är på visit i Svea. Flickan ska på hultan (inte ett dugg avis, vill slå henne lite) och sedan återvänder hon igen. Hon och Idah kom på besök, drack kaffe och hon ställde sig och diskade min disk (?). Tack på dig. Hemskt när så goa vänner bor så långt bort. Alltid lika kul att ses, men lika sorgligt när hon åker igen. Nästa gång vi ses är jag förmodligen mamma. Rätt sjukt. Vi som gjort sånna sjuka saker ihop. 


Gårdagen i bilder

Ja, men sista nu, på riktigt.

Igår ringde en tjej från meandi som hade snappat upp ett meddelande jag skrev för ett tag sedan om ett par grodbyxor som jag ville ha, men hade utgått ur sortimentet. Hon hade nu lyckats få tag på både byxorna och bodyn så var ju vara tvungen att ha det! Tog storlek 74, så det är något att växa i. Har ju redan så mycket smått. Det är ju så sött så man dör. Hittade även finaste bodyn från småfolk som var rea på, så fick bli en sån med i storlek 68. Som sagt, större storlekar då jag inte har så mycket av det. NU ska jag fan inte köpa mer (förrutom Harley Davidson bodyn jag budat på på tradera). Lilltjejens blivande farfar kör ju Harley och han har letat efter en sån överallt, så såklart hon måste ha en också! Nu ska jag åka & ha familjedag med jobbet!


Liten Sandra

Var hemma hos mamma en sväng och fikade över dagen. Satte oss ner och pratade om allt mellan himmel och jord och mamma hämtade plötsligt massa förstoringar på kort sedan jag var en liten plutt. Det går ju inte att ens tro hur lilla damen i magen ser ut, men måste medge att både jag & Daniel var mycket söta små barn. Tror att tjejen i magen kommer se ut som mig, fast med mörka ögon och mörkare hy, precis som Daniel. Vad tror ni? Mycket kul att bara spekulera. Kanske inte alls blir som man tror!


Det sista inköpet till pruttis

Ja, nu har jag och Daniel varit nere och köpt det sista som behövdes till Livia, plus lite som inte behövdes också, självklart. Jag har ju offeciellt satt stopp för handlandet och nu väntar vi bara in henne. Hon behövde någon extra pyjamas, så det fick vi med hem två stycken, även ett par byxor som Daniel tyckte var häftiga och ett rödrandigt set bara för att det var så sött. Nu är hennes garderob större än våra tillsammans det kommande halvåret typ, så nu får man börja handla efter behov efter hon kommit istället. Jag är nöjd i både hjärtat och själen iallafall. Nu är det bara lite apotekssaker kvar som jag tänkte att vi skulle köpa någon gång i Juli, packa BB väskan samtidigt sedan är det bara väntan kvar. Börjar inse att det närmar sig! Danne förbereder nu maten. Fläskfilé med basilikatäcke, klüftpotatis och bearnasisesås är vad som bjuds på idag, sedan kommer Emil hit för lite sällskap. Jag har även tänkt vinna lite pengar idag, så slängde in en Harry boy. Drömma kan man ju alltid! Lite mousserande alkoholfrill jordgubbsvin, färska jordgubbar och lite snask ska jag lyckas trycka i mig sen med. Blir nog en härlig dag!


Livia Sandra Wernersson

Eftersom det är så många som gissat rätt, både när ja la upp napparna för längesen med censur och eftersom jag skrev att hon lever upp till sitt namn så går vi nu ut med det. Hon är livlig så det skriker om det, så vi kommer ha att göra när hon kommer till världen! Vi bestämde detta namnet innan vi ens fick reda på att det blev en flicka, och har sedan ultraljudet hetat det. Livia Sandra Wernersson. Finaste flickan i världen! Förresten så har jag fått hem adidas settet. Hon kommer bli så fin!

Tankar

Det är så sjukt mycket tankar som far runt i en blivande mammas huvud. Hur ser du ut? Vem är du? Kommer du likna mig eller Daniel? Vad kommer du ha för personlighet? Kommer du få mina blåa eller Daniels bruna ögon? Tusen frågor som man sitter och funderar på som man blir helt galen av att tänka på! Jag har väntat i 30 veckor!!! TRETTIO VECKOR! Hur länge som helst. Då är inte 10 så mycket! Rätt galet att jag snart har dig i mina armar och får svar på alla frågor. Hur man kan ha så mycket kärlek för någon som man aldrig träffat. Varenda liten rörelse du gör så stannar man till, ler och undrar vad du håller på med därinne. Du är så nära, men ändå så långt bort. Du är det första jag tänker på när jag ska sova och det första jag tänker på när jah vaknar. Jag längtar så sjukt mycket tills du kommer nu och jag kommer gråta i flera dagar när du är här. Helt ofattbart. Dina små bebishänder får jag snart röra vid. Bara tanken får mig att rysa och fälla en tår. Jag älskar dig, mitt mirakel.

Vecka 30!

Wow!! Över 20-veckors sträcket nu. Känns underbart. Nu är det bara att härda ut ytterligare 10 veckor till. Hoppas tiden går fort. Hade kortdag på jobbet idag. SKÖNT! Kom hem och storstädade lägenheten och la i lite tvätt. Fått hem adidas setet och hummel tröjorna till pruttis OCH INKOMSTBLANKETTEN! Woho! Nu ska jag bara skicka in det till försäkrinngskassan imorn och invänta svar på hur mycket jag får ut. Spännande! Lilla skruttan har börjat få hicka för jämnan nu också. Haha. Lite gulligt faktiskt. och som jag trodde så tar hon igen den "lugna dagen" med en karatedag. Nu möblerar hon om mina inälvor för fullt. Ringde förresten en tjej från MeandI som skulle försöka fixa ett par grodbrallor tills mig som är SÅ SÖTA så jag dör, men var slut på hemsidan. Får se om hon lyckas. Skulle bli sjukt glad. Sötaste någonsin. Sovmorgon imorgon också, sedan helg. Underbart!!



Bebisen

Nu kanske det börjar känna som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor, men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg. Även om den ligger skyddad av fostervatten och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen över på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel stuprör kan du känna hur den får hicka. Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfett utvecklas. Fettet isolera mot kyla och fungerar som en energireserv. 

Du
Din livmoders översta del kan du nu känna ca 10 cm ovanför naveln. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo i veckan. Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

Hårfixardag

Då var det en sån där fixa-håret-på-Marlene-dag. Sådär en gång varannan månad får jag äran att spendera en hel dag med att färga hennes hår, sy fast löshår och frissera henne. Idag var en sån dag. Tur att vi började så pass tidigt. Sju timmar efter var vi klara. Himla pillande, men hon var mer än nöjd & det är huvudsaken. Ont i huvudet och är sjukt trött nu dock, så ska snart slänga mig i sängen och sova. Jobb imorgon igen! Och vecka 30! Sjuuuuuukt vad tiden går fort fram nu. 10 veckor kvar, sen är hon här. Känns skönt att komma över 20 veckors-sträcket. Börjar bli ganska tröttsamt att vara gravid nu. Väntat tillräckligt!


Prinsessans sovhörna är helt klar!

Foglossning. Jag trodde jag skulle slippa det, men nu har det smällt till för mig med. Går som en vaggande 90-åring och det gör förbannat ont. Det har varit en allmänt dålig dag idag faktiskt. Trött, ont, svårt att andas och illamående. Jag brukar vara så bortskämd med att må bra, så jag antar att det börjar vända nu när det går mot de sista månaderna. Börjar kännas att man varit gravid ett tag och nu växer ju bebis med hög hastighet. Vecka 30 på torsdag. Sjukt. Det kändes som igår jag var i vecka 20, och det är lika långt sedan dess tills nu, tills jag ska föda. 10 små veckor. Jag har nog inte fattat det ännu. Idag har även varit sån dag jag inte gillar alls - när hon knappt vill röra sig. Jag får ju panik. Men hon sover väl gott och växer. Imorgon är hon väl fit for fight för en ny kickboxningsmatch som vanligt. Hon behöver ju vila hon med. Förresten kände jag att hon hade hicka för första gången idag. Så sött, haha! Även blivit klar med hennes sovhörna. Vill inte ha någon sängmobil. Leka med sånt får hon göra i babygymmet. Sovplatsen ska förknippas med sömn och mysiga djur. Här ska våran lilla prinsessa sova om bara några veckor. Vad tycker ni? :) Börjar bli riktigt nervös! Vi är under 80 dagar nu med. 79 små dagar, sedan är jag förhoppningsvis mamma!


Vååååågen!

Villervalla & Hummel

Åh, vad jag älskar tradera! Man kan verkligen göra fynd där. Vann precis en så FIN Villervalla klänning helt ny med lappar på för 50 kronor!! Och två jättefina hummelbodys för 100 kronor. Supernöjd. Speciellt när man kan fynda saker som är oanvända. Skulle vara en perfekt julklänning. Frågan är om hon kommer kunna ha den då! Storlekar varierar så mycket, även hur snabbt olika bebisar växer. Vi får väl se! Förövrigt var vi inne med min cykel på biltema nu. Tramporna hade lossnat. TVÅ veckor!!! ska det ta innan den är hel igen. Kul! Får hoppas att kroppen pallar. Köpte den ju just för att jag nästa svimmade varje gång. Time will tell.


En liten hand mot min

Fantastiska morgon. Det har börjat kännas så tydligt konturerna på bebis kroppsdelar, och imorse fick jag en liten utbbuktning på magen, la handen på och är nästan säker på att jag kände hennes lilla hand mot min. Blev helt till mig. GUD vad jag längtar efter dig. Tänk vad nära du är egentligen. Bara lite hud emellan och jag skulle kunna röra vid dig. Jag älskar dig redan så mycket och vet inte hur mycket man kommer KUNNA älska någon. När jag får se dig kommer jag gråta av lycka i flera dagar, jag som är så blödig. Jag är så nyfiken på hur du ser ut, vilken personlighet du kommer ha, vad ditt första ord kommer va, dina första steg. ÅH. Väntan är olidlig nu. Jag vill inte vänta längre. Jag vill att du ska komma nu. nu. nu. nu. Din pappa och jag är mer än förberädda. Klickade precis hem ett regnskydd och insäktsnät till vagnen. Kom på att vi glömt det när jag la upp checklistan igår. Nu har vi bara dom små apotekssakerna kvar. Tänkte fixa det om några veckor innan jag packar BB väskan. Oh snap. BB väskan. Klingar fint i mina öron. Rätt overkligt. Det är fan dags snart. Imorgon är vi nere på enstaka 80 dagar. Förresten så tänkte jag uppdatera gissningslistan på när ni tror liten kommer ut och hennes vikt/längd. Har redan några gissningar, och på min babyshower den 7 Juli kommer jag ha det som en liten lek, så kommer nog tillkomma lite fler gissningar då. Tänkte bara visa er listan igen och säga att de som vill är mer än välkomna med att gissa! Är beräknad den 23 Ausgusti!

Linn: 15 Augusti, 49 cm & 3268 gram
Danne: 17 Augusti, 49 cm & 3268 gram
Blivande Farmor: 18 Augusti, 49 cm & 3200 gram
Matilda S: 18 Augusti, 50 cm & 3350 gram
Blivande Farfar: 23 Augusti, 49 cm & 3100 gram
Jenni: 25 Augusti, 48 cm & 2860 gram
Thess: 26 Augusti, 50 cm & 3500 gram
Valentina: 26 Augusti, 50 cm & 3250 gram
Emma: 28 Augusti, 52 cm & 3625 gram
Elin: 1 September, 52 cm & 3900 gram
Jag: 2 September, 51 cm & 3600 gram
Ebba: 3 September, 49 cm & 3346 gram



CHECKLISTA

Vagn:
Vagn (x)
Filt (x)
Täcke och kudde (x)
Vagnleksak/Mobil (x)
Reflex (x) 
Skötväska (x)
Regnskydd (x)
Insektsnät (x)

Bil:
Babyskydd (x)

Sova gott:
Spjälsäng/Vagga (x)
Spjälskydd (x)
Madrass (x)
Täcke (x)
Kudde (x)
Lakan (x)
Plastad froté (x)
Påslakanset (x)
Leksaksmobil ( )
Gosedjur (x)

Sköta om:
Skötbord ( )
Skötbädd (x)
Våtservetter ( )
Tvättlappar (x)
Blöjor ( )
Blöjhink (x)

Äta mat:

Amnings-BH (x)
Bröstpump ( )
Nappflaska (x)
Flaskborste ( )
Amnings kupor (x)
Haklappar ( ) 
Dreggelhaklappar (x)

Bada:
Badbalja (x)
Tvättlappar av froté (x)
Babyolja ( )
Handdukar (x)

Kläder storlek 50/52:
Bodys (x)
Dress (x)
Mjukisbyxor (x)
Mössa (x)
Pyjamas (x)
Strumpor (x)

Kläder storlek 56:

Bodys (x)
Strumpor (x)
Pyjamasar (x)
Byxor (x)
Mössor (x)
Overall-tunn (x)
Overall - tjock (x)
Tossor (x)

Mini apotek:
Kräm mot röd bebisrumpa ( )
Näsdroppar för spädbarn ( )
Panodil ( )
Febertermometer ( )
Kräm mot torr hud ( )
Idomin ( )
Barnolja ( )
Xylocain ( )

Övrigt:
Filtar (x)
Amningskudde ( )
Bärsele (x)
Babysitter (x)
Snuttefilt (x)
Nalle/Gosedjur (x)
Nappar (x)
Napphållare ( )
Fårskinnspläd (x)
Förvaring till bebiskläder (x)
Babygym (x)

Sötaste stickade

Åååååh, jag älskar stickat. Speciellt när det är gjort speciellt till oss. Daniels farmor är en klippa på att sticka och virka och idag fick vi hämta finaste kläderna som hon gjort. En söt rosa kofta med luva och öron, små "converse-tofflor" och sedan en annan kofta med mössa och raggisar till. Hon håller på med en filt till i samma variant, och även en ny beställning jag gjort. En lila och vit pippitröja med matchande sånna tofflor till och sedan en rosa och vit kofta med massa små söta får på. Kommer bli så sjukt sött! Jag smälter lite när jag tänker på att hon ska ha de på sig! Evigt tacksam! Hon älskar att sticka och får alla garner gratis för hon gör skyltexemplar nere på stan till en garnaffär, och jag är mer än glad att ta emot. Kommer nog bli överöst med sånt här fint. Vi är lyckligt lottade. Även fårskinnet under fick vi idag, fast av min mamma. Hon tyckte inte att vi skulle ha något fake-skit så hon fixade ett äkta till oss som vi kan ha i vagnen. Underbara människor vi har runtom oss. Blir helt varm i hjärtat! Förresten så fyller min fina karl år idag, så vi har varit och firat honom. Blir en myskväll med svenska jordgubbar och annat gott ikväll.


Jävla mig själv.

Jag måste sluta sluta sluta oroa mig och överanalysera ALLTING. Håller på att bli tokig på mig själv. Såg precis att mitt legitimation går ut 1 augusti och måste skaffa nytt, problemet är bara att min bank har flyttat och finns inte längre här, vilket resulterar i att jag måste byta bank också. En sån liten skitsak sitter jag och nojar över? Det är väl förfan bara att gå in på Swedbank, säga att jag vill byta till dem och att jag behöver ett nytt legg? Och det går jag och retar mig på. Men det är väl mest för jag skaffat min e-legitimation på SEB och har min föräldrapennings loggin på den banken, men de är ju bara att byta där med. SÅ. Enkelt och bra kommer det gå. Nu får jag fan skärpa mig. För mycket i huvudet just nu. Daniel har åkt iväg på match i spöregnet. Själv sitter jag med en påse djungelvrål och en fanta och tycker att jag har det ganska bra. Idag är det första Juni, och bara EN månad emellan till Augusti. Riktigt sjukt att det närmar sig så mycket nu. Förresten så vann jag en body från Me too på tradera häromdagen för 5 kronor (haha) och så har jag även klickat hem ett till bäddset med märket MOLN till vagnen. Ett svart. Bra med flera reserv med all kräks och hit och dit. Nu har vi svart och rött till vagnen (precis som våran vagn) och ett rosa till sängen. Utan tvekan finaste som finns enligt mig själv. Btw - en på bild på efterrätten på trerättersmiddagen vi åt i onsdags.


Vecka 29!

Hann inte med att uppdatera igår eftersom jag var hos en jobbarkompis med resten av gänget från Tallen och käkade, spelade spel och såg på när dom drack vin. Mycket trevligt. Har jobbat tio timmars dagar i princip hela veckan så är HELT slut och helgen har aldrig varit mer välkommen. Det börjar bli tyngre nu, det märker man både fysiskt och psykiskt. Man är trött, man orkar inte alls lika mycket, ryggen tar stryk, man börjar bli stor osvosvosv. Men det är tusen gånger mysigare. Det rör sig som tusan därinne nu, och hon har börjar vara med och sparka och böka omkring på dagarna nu och mindre på kvällarna.



Bebisen
Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger ju hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig nu mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka minskning av fosterrörelser kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp. Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen. Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket av tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg även om avvikelser inte är ovanliga. 

Du
Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kallorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjölken börjar produceras.
RSS 2.0