BB-kläder + blommiga byxor

Har hört att man inte ska köpa så mycket i storlek 50, men man vill ju ändå ha något så att ungen inte dränks när den ska ha på sig sina första kläder. Vad har ni för erfarenheter av detta? Om ni själva har barn, hur länge kunde era barn ha storlek 50, och hur mycket behöver man? Klickade iallafall hem byxa, body och en "overall" i storlek 50 som är tänkt att ha med till BB när hon föds. Så kunde jag inte motstå ett par söta blommiga byxor också. Dom får hon dock ha att växa i, så tog storlek 68 i dom. Så nu är ****** första kläder inköpta. Mysigt :)




Snö?!

Fan e detta för skit? SNÖ? Det ska ju vara vår nu. Huuua! Hoppas detta inte lägger sig och att det blir varmare snart. Det var ju nyss 18 grader varmt ute. Men jag ska inte klaga. Jag är fortfarande i ett lyckobubbla och allt känns så mycket verkligare nu när jag kan kalla den lilla ett namn och det blir mer "personligt". Ler så fort jag bara tänker på det. Tror jag har gått och spänt mig så länge att nu efteråt har jag världens huvudvärk. Ska ta oss ut om det slutar yra så dant och hämta barnvagnen. Ska bli mysigt att få hem den. Montera ihop den och se hur den ser ut, sen får den stå i källaren tills vidare. Annars blir det väl bara slapp idag. Inte väder för att hitta på något precis. 

Lyckorus

Det är så sjukt hur glad man kan bli. Gick till MVC imorse och var aningen hypad. La mig ner och dom började kolla. Det var två barnmorskor som var med för en gick brevid och skulle lära sig. Allt såg fint ut. hjärta, hjärna, magsäcken osv. Frågade även om könet och hon frågade vad vi trodde. Svarade: "TJEJ", varpå hon visa oss och frågade vad hon tyckte att vi såg. "Jag ser ingen snopp iallafall" fick jag fram, och då fick jag till svar att det gjorde varken den ena eller den andra barnmoskan heller. Såg dom omtalade "strecken" som man såg att det var en tjej på. Alla var övrrens. Det ligger en liten flicka i våran mage och väntar på oss! Lyckoruset går inte att beskriva. Både jag och Danne önskade oss en liten tös, och så fick vi det! Verkar som de flesta fått pojkar eller ska få som jag är bekant med, och därför blev det lite extra kul när vi vet att vi väntar en liten flicka!! Namnet för förbli hemligt tills hon tittar ut, men hon har redan ett! Och jag kan tala om för er som undrar, att om det hade blivit en pojke skulle den fått heta Emilio!

Efter jobbet sprang jag ner till stan och roffade åt mig allt jag gått och kikat ut om det skulle bli en tjej. Fick med mig en jävla massa hem, och nu är jag nöjdare än nöjdast! Som grädde på moset är det fredag och det bjuds på kyckling, ris och currysås med lite jordgubbar till efterrätt! Imorgon hämtar vi även vagnen!!



EN PRINSESSA

Åhhhh! Lyckan är total! Vi har en liten frisk flicka i magen <3

Vecka 20!

Nu har jag varit gravid i tjugo hela veckor. Halva tiden!! Helt sjukt vad tiden går fort. Jag klagar inte! Det enda jag känner är att det spänner runt naveln då magen växer så fort, och den finns ju knappast kvar längre. Min "inåtnavel" är nu bara en liten knapp som nästan inte syns längre. Dröjer nog inte lång tid innan den e helt försvunnen! Annars mår jag kanon! Imorgon är det RUL. Hoppas på att få se könet! Sjukt förväntansfull!



Bebisen
Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm lång från huvud till stjärt, och väger ca: 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka! Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen. Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.

(ett foster i vecka 20, just for you hanna!)


Du
Din midja har sannolikt vuxit och är inte längre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med naveln. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir anfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning. Det ökade trycket kan också göra att din navel trycks ut och blir som en liten kula istället för ett hål. Många får bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskelaturen som dras isär och sträcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.

BRIO HAPPY DUO RÖD

Nu har vi köpt barnvagn. WOHO! Jag är så nöjd & glad. Hittade en sida med kampanjpris med flera tusen kronor billigare än vad vi hade tänkt köpa den för i affär. En duovagn + en skötväska till. Har kommit på att allt jag köpt som är "större grejer" (barnvagn, babysitter & bärsele) är röd och svart, så det matchar ju bra! Här är iallafall vagnen som är på väg till oss. Kostade nu oss "enbart" 6000 kronor med frakt. Tur att man har så snälla förädrar som kommer bidra med så mycket att vagnen nästan kommer kosta gratis för oss! Får sno från mitt sparkonto sålänge. Blev ett snabbt drag, men lika bra att hugga när det är kampanj! Typiskt att vi hade hunnit köpa en skötväska redan bara! Får väl antingen ha två, eller sälja den ena.

Så? Vad tycker ni om vagnen?


Musik quiz & kaffe

Efter jobbet idag så hängde jag med käre, saknade Hanna och Emma. Blev att trycka en burgare på corner och sedan vidare ner på stan för att dricka kaffe. Var i brist på annat med på ett musik quiz som tydligen handlade om melodifestivalen? Emma var en klippa och kammade hem allting till vårat lag, vilket resulterade i två styck bio biljetter till Bettan! Titanic i 3D skulle det tydligen bjudas på. Lät nästan som vi vunnit en miljon...

Fick en anonym fråga om vi var överrens om att ta reda på könet redan från början, och JA! Är mitt svar, haha! Både jag och Daniel är så sjukt nyfikna så vi skulle inte kunna hålla oss. Egentligen är det helt orelevant i våra ögon, vilket kön det blir, men det är så himla mycket lättare att planera när man vet vad det blir. Det är absolut inte det som jag tycker är den "stora överraskningen" som alla säger att ovetandet av könet är, jag tycker att det är hur barnet ser ut. Om man tex gör ett 3D ultraljud tycker jag det är mycket "värre" än att veta könet, för då kan man ju se precis hur barnet ser ut. Det är det som är själva överraskningen enligt mig. Att kunna se hur det ser ut när det väl kommer ut, vem den är lik, vad den har ärvt från en själv osv. Så vi skiter fullständigt i vad det är egentligen, bara barnet är friskt. Det blir bara mer personligt att kunna kalla den ett namn (vilket jag inte kommer berätta här förrän barnet är fött, men som redan är klart) och att kunna planera inköp lite bättre för allt idag är så könsrelaterat tyvärr.

P.S Vecka 20 imorgon = HALVVÄGS! Lovar er en magbild denna veckan. 2 veckor sedan sist. Tror ni kommer se skaplig skillnad. Det gör jag. Nu går det undan!


Baby vans

130 kronor, helt nya på tradera! Går det att hitta ett bättre fynd? Så snygg du kommer va lilla skitunge! Förresten så fick danne känna sin första spark från sitt barn idag. Jag kände hur den levde fan, och sa till honom att hålla, och så kom den, en karatespark. Den har aldrig sparkat innan när han lagt handen på, men nu så! Han vände sig till mig och skrek "JÄVLAR...KÄNDE DU?....EN KATARE BEBIS". Har nog aldrig sett en sån min som han fick då. Mysigt!



Och Sophia, jag kan inte klicka in på din länk på dina kommentarer och jag har ingen aning om vem du är, så jag svarar här. Vi är beräknade att få barn 23 augusti på senaste UL! Ska till vårat RUL på fredag, så får se om vi blir flyttade någon dag!

Förövrigt är allting kanon. Dagarna rullar på och jag ligger spänd och förväntansfull varje kväll när jag ska sova. Tre små dagar kvar tills vi får se dig igen. Så underbart det ska bli. Maginfluensan är borta ur familjen och jag känner av den lilla mer och mer för varje dag. Gosunge. Imorgon ska jag träffa Hanna Schlooo! :)

"Jag är en puppa"

Livet blir vad man gör det till, helt klart. Att denna måndagen inleddes med bra väder och en fantastisk vacker syn på lönepappret gjorde ju inte saken värre. Telefonen ringde klockan 7 då två till personal från kotten var magsjuka. Där har vi det. Var där en dag förra veckan och lyckades bli smittad. Hur som helst, så fick jag jobba extra 3,5 timma idag, då jag egentligen skulle haft sovmorgon. Det gjorde jag gärna, eftersom jag var sjuk två dagar förra veckan. Dagen rullade förbi och så var den jobbmåndagen klar.

Tog cykeln till Janne banan för att höra om barnvagnen. Hur lång tid det skulle ta för en BRIO Happy att levereras och när man borde beställa den. Tur som vi har var bara leveranstiden en vecka från att man beställde den och gav en handpenning, så där kunde jag luta mig bakåt och vänta på lite bättre tider. Skulle bara ta en massa plats att köpa den redan, så vi har bestämt oss för att beställa en i Maj, och begär leverans i Juni någon gång. Blir lagom! Åkte sedan vidare ner på stan för att inhandla en BabyBjörn bärsele. Svart och röd, precis som babysittern. Jättefin! Busfrö kan vara en klippa ibland. Nästan oanvänd och ett mycket bra pris. Gick runt på stan i mina egna små tankar, och fick i farten med mig ett par vinröda converse-skor, ett par ljusblåa jeans med dragkedja nertill och en lååång vit kofta till mig själv. Fick lite smått ångest, som vanligt när jag handlar till mig själv, som snabbt gick över när jag insåg att jag kunde spara hela 7 tusen spänn till sparkontot denna månaden. Så nu är jag mer belåten än har dåligt samvete. Hämtade även ut första paketet från H&M som kommit med bebis kläder. Oh så sött. Danne är på bättringsvägen också. Han ligger här ihopvirad, säger att han är en puppa och äter piggelin. Det går bra nu!


Spelning & skitbaciller!

Stackars Danne har blivit smittad av min magsjuka och har spytt hela dagen. Han ligger nu deckad och har äntligen somnat. Vilket skit! Verkar som många åker på det också. Håller mig på avstånd nu, spritar sönder händerna var tredje minut, äter vitpepparkorn och sover inatt på soffan för att slippa på en cirkel på det hela. Kanske inte är mottaglig för samma bacill igen, men lika bra att vara på den säkra sidan. Hoppas han har kräkts klart nu så vi kan bli friska. Maginfluensa kan ju vara det värsta som finns. Fy!

Var iallafall under dagen idag på mammas och hennes bands spelning. Mycket trevligt. Inte långt ifrån tårar när hon hade "tal" om en låt som är till mig och berättade varför hon skrivit den. Sötismamma. Det var trevligt med lite fika och musik som avslut på kvällen. Sovmorgon imorgon, men lär ju vakna tidigt i denna osköna soffa. Aja, jag överlever nog. En ny vecka imorgon, och 5 små dagar kvar till RUL!


Lördag & söndag.

Gårdagen blev en mycket härlig dag. Hade tjatat i två dagar på att jag ville grilla, och det gjorde vi. Först spenderade vi flera timmar på fotbollsplanen i solen. Underbara väder!! Jag vet inte om det varit såhär "vårigt" så tidigt på året förrut? Jag gnäller verkligen inte. Jag äter jordgubbar så det bara skriker om det och inbillar mig att det är sommar. Man kan ju iallafall nästan tro det. Hur som helst, så åkte vi till Dannes päron och grillade fläskfilé och majs på eftermiddagen/kvällen. Tog oss varsin dryck och satte oss på verandan i kvällssolen. Ska väl passa på att poängtera för de som inte sett innan att ölen jag dricker är alkoholfri 0,0%. Tydligen ska dom få in massa nya x-ider i alkoholfritt sa dom på syrret. Hoppas med hela mitt hjärta att det inte är någon alkohol i dom överhuvudtaget, för då dricker jag det inte. Då tar jag hellre det med ingenting alls i. Gott att kunna unna sig en öl i solen som vem som helst. Dagen var lyckad och vi åkte hem mätta och belåtna och la oss hyffsat.

Idag ska jag åka hem till mina egna päron i Gunnebo. Dom har spelning idag i IOGT-NTO lokalen. Kom dit och titta om ni vill stötta. Ni kan tjuvlyssna på deras musik på spotify under namnet "Loveflowers". Klart man supportar dom och kollar. Det bjuds även på lite mat där innan. Min moster är på besök så det ska bli trevligt. Ha en fin söndag!


En dag i solen

Kan väl säga att denna dagen har varit trevlig än så länge. Vaknade och mådde bra, åt frukost på balkongen i solen och färgade håret. Är numera röd/svart i hööret. Gick ner till stan med Danne, mötte upp Emil och satte oss på Saharas uteservering. Fick så snällt ta en cola & försökte äta lite i form av en räkmacka. Halva gick ner iallafall. Fick även med mig ett fjäderhalsband och pilotbrillor hem. Några alkoholfria öl och jordgubbar också som jag tänkte smutta på ikväll. Imorgon står det grillning på schemat. MMM grillad majs!



Vecka 19

Nu har jag vaknat ur mitt helvete, sådär 1,5 dygn efteråt. Känner mig nästan som en människa igen om man utesluter den enorma tröttheten och orken som inte finns i kroppen. Illamåendet och magen har blivit bra igen iallafall, vilket är huvudsaken. Usch. Nära döden upplevelse. Och så fick jag så dåligt samvete varje gång jag tänkte på bebis. Även att jag vet att den får näring den behöver så känner jag ändå mig som en "dålig mamma" när jag inte äter ordentligt för oss båda. Har lyckats få i mig en tallrik fil nu iallafall. Alltid en början. Tänkte sätta mig på balkongen en sväng i solen senare för att lyckas få lite friskluft och kanske en gnutta färg i ansiktet. Får se om jag orkar. Tror jag kommer må bättre om jag gör det. Kommer ta en magbild när jag kan och orkar. Kanske någon gång under helgens gång. Men just nu är jag inte så pigg på det, utan ni får lite info och bilder sålänge.

Bebisen
Din bebis är denna vecka 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga på en hel del hull framöver. En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållande till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen! Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa.



Du
Många kvinnor kan känna livmodern ungefär 2-3 cm under naveln, och om du ser din profil i spegeln kan du vekrligen se hur din kropp har förrändrats. Det är inte omöjligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar bebisen för ca 200 gram, moderkakan 170 gram, och fostervatten ungefär 310 gram. Vidare har dina bröst ökat med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram. Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer mellan olika kvinnor, och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet. Viktökningen kommer förmodligen påverka din hållning och sömn.

Maginfluensa, igen.

Helvete. Detta slår allt. Blir ingen magbild och sånt idag. Jag har legat och spytt oavbrutet i 9 timmar och nu kommer det andra vägen (skönt att veta va?). Mag kramper finns det gott om också. Jävligt less när det är typ sommar ute. Men vad gör man? Fått i mig en piggelin iallafall. Får se om jag blir piggare senare, snnars tar jag allt om vecka 19 imorgon. Nu ska jag sova. På återseende.

Ny beställning från H&M

Tänkte faktiskt för en gångs skull unna mig själv någonting. Minns inte ens sist jag gjorde det. Jag har suttit och kollat på alla fina vår saker som kommer med modetidningar och surat över att jag inte kommer va fin. MEN nu slog jag mig själv i huvudet och intalade mig själv, att bara för att jag är gravid behöver inte det betyda att jag inte kan va fin och köpa fina kläder. NÄ! Nu får jag fan ge mig. Så jag klickade hem ett par virkade shorts i vitt och en kofta i svart till mig själv. Tänkte att det kan ju vara najs på våren/sommaren till en hatt, pilotbrillor, boots och ett slappt instoppat linne. Hoppas att jag kommer i brallorna bara. Men dom var ju resår på, så jag har goda förhoppningar. Nu ska jag sluta med alla dumma fasoner. Självklart fick bebis också två saker med sig i beställningen. Två till mig, två till dig...


Nyfiken i en strut

135 personer kikade in på min blogg igår! Helt otroligt. Vilka är ni? Varför tycker ni att det är roligt att kika in här? Berätta gärna. Jag är så nyfiken! 

Idag är det precis 10 små dagar kvar. Hoppas verkligen att dom villigt vill säga och kan se könet, för jag är lika nyfiken där. Är det någon som har varit på RUL i västervik och fått veta könet när ni undrat? Har fått höra ryktesväg att de kanske inte gör det nämnligen. Skulle bli lite besviken då. Ganska mycket till och med. Eller om ni har någon annan som frågat efter det. Berätta gärna också om vad ni vet om det! Tycker att man borde få veta det om man verkligen vill, men alla har ju sina synpunkter. Det har absolut inte med att göra att jag favoriserar ett kön, för just nu har jag verkligen INGEN aning om vad jag tror att det är. Jag anser att det är så mycket enklara att planera och köpa saker om man vet vad man väntar, men är lika glad för vad det än är, bara det är en frisk liten plutt!!

Ringde försäkringskassan idag för att försöka få rätsida om allt de där med föräldrapenningen. Om vad de trodde att man hamnade och hur de ser till situationen. Jag kommer alltså få räkna den anställningen jag har nu 3,5 månad framåt och sedan bakåt de månader jag varit timvikarie på samma ställe i ett halvår, så skulle de räkna ut ett snitt på det sedan. Min rektor skulle få fylla i massa papper på det sen när jag skickat in moderskapsintyget. Ingen aning om vad de kommer anse att jag får ut i f-penning sedan, men allt är bättre än lägstanivån. Om det blir som jag räknat så kommer jag ha 7-8 tusen ut att leva för iallafall, plus barnbidrag. Men man vet ju aldrig hur dom ser de. Hoppas jag når upp till de kriterierna iallafall. Har ju trotts allt jobbat ständigt. Vet inte om jag blev klokare av samtalet, men lite kanske. Skjuter undan det tills det är aktuellt.

Btw, bebis fick sin första kompis på posten idag :)


Mitt nya carving - JORDGUBBAR!!


Snart får jag se dig igen, älskade mirakel.

jag HATAR att vänta. Speciellt när det gäller detta. Om 11 dagar får jag se dig igen. Jag får se hur mycket du har vuxit sedan sist. Känna av dina buffar samtidigt som jag ser vad du gör därinne. Jag får reda på om du är en flicka eller pojke. Mitt mirakel. Det absolut bästa som finns att bara ligga där och kolla på dig. Det var den lyckligaste stunden i mitt liv, och snart får jag vara med om det igen. Ska bli underbart att kunna sätta ett namn på dig. Kunna kalla dig någonting. Vi har redan namnen bestämda sedan länge. Nu väntar det att se vad du är! Låt dessa dagar springa iväg så jag får se ditt vackra ansikte och hur mycket du utvecklats och vuxit sedan sist. Mamma älskar & längtar efter dig!

Little animal baby

Åh vad jag tycker djur-kläder är sött till de små. Köpte ju "little froggie" för ett tag sedan och idag när jag kikade in på H&M's hemsida har dom fått in en hel kollektion med olika små söta djur. ÅH! Jag smälte och valde att klicka hem två av dom. Baby tiger & tiny leopard. Fanns även i "little ladybug" och "tiny hippo", men nyckelpigan såg för tjejig ut för att en kille skulle kunna ha den och flodhästen såg ut som grodan jag redan har, så det fick det bli. Även en lite tjockare "björn overall". Åh så sött. Nu är jag nöjd!


Har en till sak att berätta förresten. En mycket viktigare sak. Inatt när jag som vanligt gick på toaletten och sedan tillbaka i sängen fick jag min första buff på handen. Kunde inte somna om och låg o kollade i taket med handen på magen, och då kom den. Jag blev helt paff. Efter det fortsatte det med massa buffar, volter och vändningar hit och dit i magen. Så jävla tydligt. Och så jävla häftigt!! Nu börjar väl den riktigt mysiga tiden när man bara mer o mer tydligt kan känna av den lilla :)

Vecka 18

Hohoho. Snart halvvägs! Helt galet. Tyckte det var igår jag plussade och talade om det för alla. Meeen tiden går fort, tydligen. Hoppas sista halvan går undan lika fort som denna har gjort. Min blåsa blir bara mindre och mindre. Inatt fick jag kissa TRE gånger. Det är väl bara att vänja sig. Jämförde med en bild från vecka sju mot bilden som är tagen idag. Jag har växt en del ändå?



Bebisen
I vecka 18 är din bebis 13-14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökade fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ner något till ett något lugnare tempo.

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara mer aktiv under perioder då den kan sparka och till och med göra kullerbyttor! Runt den här perioden kan bebisen börja känna av allt mer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar genom till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innerbär att bebisen nu kan höra. Allt eftersom tiden fortlöper kommer bebisen vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

(Bild av ett foster i vecka 18)


Du
Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter kan du känna den ungefär två fingrars bredd nedanför naveln. Din livmoder är vid det här lagret ungefär lika stor som en nätmelon. Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5-6 kilo.

Som kastad i en stenvägg

Åååååh vad jag hatar att vara såhär förkyld. Orkar ju absolut ingenting. Har legat i soffan sedan klockan 11 när jag kom hem. På jobbet var en av mina små gull töser sådär extra söt idag. Kollade extra noga på min mage som knappast går att missa numera och säger: "maaaagen", varpå jag svarar med att jag har en bebis i min mage. Hon kollar konstigt på mig och lyfter på tröjan och säger: "i maaagen..."

På tal om bebisen så har jag börjat få mina första buffar nu. Känns jättelustigt men ändå så himla mysigt. Kände nog till och med en kullerbytta nyss. Kändes som hela magen snurrade till. Nu lär man få börja känna tydligt och ofta. Känns tryggt. Näähää, orkar inte skriva mer. Ska samla krafter så jag orkar gå till jobbet imorgon. Ikväll är Kattis med i djungelns drottning 22.55 på kanal 5. Då ska jag sitta spikad. Vecka 18 imorgon!

Precis jätteförkyld

Vaknade imorse och kände mig helt igenbobbad i hela ansiktet. Halsen var stor som en fotboll, hosta hela tiden, näsan var fylld av allt möjligt otrevligt och jag kände mig febrig. Slängde i mig en värktablett och gick til jobbet ändå. Jobbade i ynka 3 timmar och gick sedan vidare ner på stan för att möta Ella. Kikade omkring och käkade lunch. Mötte sedan upp Sara för en glass och gick sedan hem till ballen och drack lite gött i solen. Ella blev överlycklig som fick överta min likör 43 och kunde göra sig en rosa pantern. Tyvärr kan man inte annat än att snällt ge bort all alkohol man har. Tog mig själv en alkoholfri öl och var ändå lika nöjd med det.




Har hela eftermiddagen lökat framför BB och käkat spagetti carbonara som jag alltid blir ombedd att laga varje gång jag har främmat. Fick så snällt ställa mig vid spisen. Förövrigt mår jag BAJS. Halsen är riktigt dålig och jag känner mig febrig. Får kurrera mig med massa halstabletter senare efter vi varit på affären och hämtat ut paketet med babysittern och blöjhinken som anlänt. Även bebis har rört sig oavbrutet idag. Känner det bara tydligare och tydligare och mer o mer varje dag nu (känner den precis nu också). Såhär mycket och länge har jag aldrig gjort de tidigare. Mysigt!!

Nu kommer våren!

Denna dagen har ju varit helt otrolig. När jag gick till jobbet imorse var det redan då 10 plusgrader i skuggan. HUR underbart som helst. Var ute hela förmiddagen i 18 graders sol. Jag insåg redan nu att det kommer bli tufft för mig i sommar. Yrseln kom ganska snabbt och jag var tvungen att sätta mig i skuggan och dricka vatten för att inte tuppa av. Fick även reda på idag att de höjt min tjänst jag går på nästa vecka fårn 50% till 80%!!! Underbart.

Gick efter jobbet med Daniel till stan för att ta premiärglassen vid hamnen, och sedan vidare till systemet för att jag skulle få min alkoholfria öl (0,0%). Gick hem och avnjöt den på balkongen tillsammans med en påse godis. MM! Converse-skorna till pruttis kom idag också. SÅ fina!! Hoppas på en lika fin dag imorgon också. Går bara mellan 07-10 på morgonen. Skönt att passa på medan vädret håller i sig och göra något vettigt med livet. Annars går allt som det ska. Bebis fladdrar omkring lite då och då. Vissa dagar är det lugnt och andra dagar är den igång för fullt. Väntar fortfarande på de första buffarna och sparkarna. Kanske tar några veckor till. 2 veckor tills vi får se vårat mirakel igen och hur mycket det växt, och även då om det är en liten tös eller en liten pojk :) Längtar!!






KAN JAG ANNAT ÄN ATT FÅ ETT SNYGGT BARN MED DENNA SNYGGA PAPPA?

Vilket kap!

Klickade precis hem en babysitter & en blöjhink med massa tillbehör. Det var så billigt så vi kände att detta måste vi bara slå till på. Babysittern kostade enbart 199 kronor på "veckans erbjudande", och blöjhinken med tillbehören kostade 99 kronor, och då ingick nappflaska, två nappar och våtservetter. Inte illa pinkat!


Ameh jag bara råka ju...

Bara för att jag är besatt av nubies kollektion kunde jag inte "bara kolla", utan va tvungen att få med mig NÅGONTING med mig hem. Typiskt mig. Dessa neutrala fiiiiina byxor i stolek 56 fick hänga med till pruttis lilla garderob. Går ju matcha perfekt till vad som helst egentligen. Fina basplagg är bra! Kostade 70 riksdaler.

En tankeställare

Helt sjukt vad känsleksfull man blir mot allt/alla/livet när man väntar barn. Man tänker verkligen till om hur mycket man uppskattar allting. Det kan vara allt från tiden man haft innan, sin barndom, sin framtid, sin familj och sina vänner. Jag hade en underbar barndom som jag själv vill ge min dotter/son. Jag hade kärleksfulla föräldrar som gjorde mig till en bra och självständig människa, vilket jag också vill lyckas med. Att uppfostra mitt barn till en kärleksfull och bra individ. Allt jag haft innan detta har jag funderat väldigt mycket på. Alla minnen man har från de senaste åren. De kommer aldrig tillbaka, och det gör mig ofta väldigt ledsen. Jag har haft mycket kul, och väldigt bra vänner som gjort att jag har massa fina minnen att tänka tillbaka på. Festivaler, fester, äventyr, flytt, mysiga stunder och allt därtill. Har en vän i Stockholm jag saknar varje dag som jag gjorde allt detta tillsammans med. FAN va kul vi hade om man tänker efter, och nu har vi gått skilda vägar, men lyckats på olika sätt. Men nu är en ny tid i livet. Dags att se fram emot något helt annat som kommer vara det bästa som hänt mig. ETT BARN. Jag ska bli mamma. All denna kärlek jag kommer ge och få kommer aldrig kunna ersätta något jag gjort innan. En ny fas i livet väntar, och jag ser fram emot det med hela min själ. 

Ja, hela mitt liv har varit och kommer fortsätta vara fantastiskt. Och snart ska jag fara iväg till min fantastiska vän Marlene. Ha lite kvalitetstid och prata skit. Massa plusgrader i luften och jag är på toppenhumör! Hoppas ni får en mysig lördag. och förresten, LOREEN LOREEN LOREEN ska vinna ikväll. SÅ jävla BRA!

Lilla rödluvan

Nu ska jag precis åka till jobbet. Idag fyller Tallen 40 år och det firar vi med ett maskerad-disco där alla barnen kommer vara utklädda. Tyckte det var roligare om jag också kom utklädd så jag har gjort ett tappert försök till att se ut som rödluvan nu på morgonen. Ska dansa till Eric Saade, smurfarna & äta glass. Oh, jag har så jobbigt arbete! ;)

Senaste inköpen till samlingen


Vecka 17, and I'm HUGE!

Alltså, jag vill inte ens veta vart detta kommer sluta! Jag känner mig inte så fruktansvärt stor, men för varje vecka danne tar en bild så tappar jag hakan. Jag kommer ju för fan sprängas snart! Och då har jag inte ens gått halva tiden. Vem är frivillig till att sopa upp mina inälvor den dagen? Let me know! Hur som haver mår jag finnemang. Det är väl egentligen huvudsaken. Imorgon är det maskerad-disco på jobbet & jag ska vara rödluvan. Ska bli riktigt roligt. Plus att slutar vid klockan 1, sedan är det HELG!

Ser ni skillnaden framifrån & från sidan? Helt galet. Syns bara på bredden på den andra bilden. Nu går det ju definitivt inte att missa att jag är gravid. Dock så är jag ju betydligt mycket mindre på morgonen. Är nog en hel del svullen nu framåt kvällen också. Det kan jag inte sticka under stolen med. Snart försvinner nog min navel! :O



Bebisen
Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn ca: 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 14-16 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingrarna.

Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis av ett halvt gram fett och ungefär 85 gram vatten. Efter 40 veckor är motsvarande siffra ca 2,4 kg fett och den totala födelsevikten 3,7 kg. Armar och ben är nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.



Du
Moderkakan växer med en otrolig hastighet tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga ungefär ett halvkilo. Såhär dags är moderkakan väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttar livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Det syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och viktökningen på 2,5-4 kg är normal.

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer några veckor till. Det kan vara lugnare att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl. Du kanske märker att tandkött och näsan blöder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och blodvolym. Detta är normalt och inget att oroa sig för.


Lite panik på allt som ska inhandlas

Skrev upp en checklista på allt som ska vara inhandlat innan bebis kommer och greps och en liten våg blandad av ångest, tidspress & panik fast det är ett halvår kvar. Jag har en tendens att oroa mig alldeles för mycket i onödan. För att lätta lite på denna känslan så klickade jag hem en amnings-BH, inlägg till den, en skötväska & en söt liten snuttefilt till den lille. Nu fick jag bocka av NÅGRA av alla hundra saker. PHU! Man kommer ju inte vara rik efteråt direkt. Dags att börja beta av lite i taget för att slippa mitt snurrande huvud. Nästa lön ska jag handla massa nödvändigt. Lika bra att börja redan nu, annars kommer allt komma samtidigt och kosta skjortan. Tur fan att man är två om alla utgifter iallafall.

Gratis MAM-napp

Förlåt för min dåliga update, men igår låg jag som utslagen efter jobbet. vet inte vad det är ibland, men verkar som om när jag har mina långa dagar så är kroppen slut och reagerar helkonstigt när jag kommer hem. Får väl tänka att det bara är tillfälligt. Det kommer nog dock inte bli bättre under graviditetens tid, men jag kämpar på så mycket jag kan.

Idag har jag iallafall haft en kort dag. Tre timmar och massa sol. Blåser dock SVINkallt ute. Har även kommit på att jag förmodligen fått tinnitus. Pulserande tinnitus. Jag har sedan en vecka tillbaka hela tiden det varit tyst hört min egna puls i mitt högra öra. Hur irriterande som helst. Men jag antar att det bara är att bli van. Jag kan ju inte precis sluta jobbet. Förmodligen är det ju just där mitt öra har pajat. Extremt mycket höga ljud hela tiden. 

Fick förresten hem min MAM-napp idag på posten. Gillar man MAM-sidan på facebook och fyller i ett förmulär ska man få en hem på posten. Gratis är gott. Speciellt när man är smålänning. Imorgon vecka 17! Tiden rinner iväg!


Ännu en ny vecka.

Då var det måndag igen. Tiden rinner iväg, men för mig för det absolut ingenting. Sommaren närmar sig och när den är slut kommer vårat lilla mirakel till världen. Inte alls mycket att gnälla på. Just denna dagen vore synd att gnälla på också. Jobbade ynka 2,5 timma och sedan fick jag gå hem. Har bara legat i sängen och glott på BB live sedan dess. Den lilla är i full gång som vanligt på förmiddagarna och kittlar mig lite lätt här och var i magen. Tryckte lite djungelvrål som blivit mitt nya carving. Tror det är just det där extra salta jag vill åt. Ska göra lite korv med bröd nu med. Danne stack lika snabbt som han kom hem så får göra något lätt att äta själv. Mitt liv e ganska enformigt för tillfället. Har nästan aldrig någonting att skriva om, om det inte händer något utöver det vanliga. Om två veckor så börjar jag min anställning fram till semestern. Får se hur jag orkar med att jobba i sommar när jag är rund och go, men hoppas på att jag kan jobba på semestern också. Iallafall några veckor. Får se vad rektorn bestämmer och vad kroppen säger. Nu ska jag trycka lite körv. Ha de gött!

Älskade lilla mage, sittande vecka 15+3


Söndag

Drömde inatt om att jag hade mitt lilla barn i min famn. Det var en liten brunögd flicka som var så sööt. Det var så verklighetstroget att när jag vaknade blev jag jättebesviken. Gud vad hemskt. Tur att tiden går fort. Snart har jag nog min lilla plutt hos mig ändå.

förövrigt kommer min bror hit och fikar idag. Kommer nog bli trevligt. Får passa på när man faktiskt kan. Har verkligen ingenting att skriva om längre. Jag har blivit tråkig och gammal. Går och lägger mig vid 9 om kvällarna nu för jag ORKAR verkligen inte vara uppe längre. Min energi tar slut. Ska nog bara dega framför BB 24/7 tills ikväll och äta något gott. Danne har somnat så får nog vänta ett tag till. Hoppas ni får en bra dag.

Lördag

Idag hängde jag med svärmor & svärfar för att kika in deras campingplats på Hallmare. Tog med oss korv och en termos med kaffe för att njuta med i solen. Nu tänkte jag värma på lite bullar och kollar på BB live tills danne kommer hem från matchen.





Gissningslek

Vilket kön blir det? Vad tror ni? Kille eller tjej?


Vecka 16

Undra om man kan sprängas? Känns nästan så! Nu syns det riktigt tydligt till och med i slappa skjortor. Man kan ju verkligen hoppas att det går lite mer långsamt snart, annars kommer jag vara enorm. Vill ju kunna röra mig och njuta av sommaren. Men kan väl inte sticka under stolen med att det känns jättemysigt, speciellt nu när man börjat känna av det lite. Dock går jag redan nu som om jag hade träben. Haha!!



Bebisen

Din bebis väger nu ungefär 80 gram och är 11-14 cm lång! Det är nu inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

Den kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt mycket kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna. Då fostret rör sig allt mer och livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser som bubblar eller magen som kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något. 



Du
Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt. För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram. 

Mjölkköttlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlek blir nu mer tydliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen. 
RSS 2.0