Inbjudan & fotboll

Jag ammar för första gången utan amningsnapp!! Och, kanske ni andra tycker, men jag har behövt använda det sedan BB där de gav mig en och nu tog hon bröstet! Så skönt!! Kanske kan börja amma normalt nu. Håller tummarna!

Håller på med inbjudningarna till Livias namngivning. Ska inte ha dop då både jag och Daniel gått ur kyrkan och vi inte vill ha det religiöst. Mycket att styra med. En hel del är klara, så nu är det bara resten kvar och sedan all planering. Nu har jag inte tid för att babbla här mer, ska iväg på Daniels sista match. Hoppas det går bra med min pärla. Hon har haft lite problem med magen idag...

Födelsedagsfirande

Vilken bebis vi har! Blir lika imponerad varje gång. Sov nästan hela dagen igår så trodde minsann jag skulle få spendera natten vaken, men icke! Hon vaknade, var med oss två timmar och somnade, vaknade en gång vid två en kortis för blöjbyte & mat och sedan somnade hon om igen. Inte nog med det, hon tog sovmorgon till TIO idag, var vaken 1,5 timme och nu sover hon typ igen? Hur orkar man sova så mycket? Haha. Snart ska vi iallafall till Gunnebo och käka mat och sedan fira min bror.

Don't you worry child

JAG ÄLSKAR MIN DOTTER! Så, nu fick jag det sagt! Skulle man kunna spricka av kärlek hade jag gjort det för längesen. Idag tog jag med henne till jobbet och visade upp henne. Daniel jobbade och jag hade inget bättre för mig. Jätte mysigt att träffa alla igen, och jag måste erkänna att jag saknar jobbet något fruktansvärt!! Det var uppskattat och en väldigt uppfriskande promenad (det tar ca en timme att gå fram och tillbaka). Livia sov hela tiden från vägen dit tills vi kom hem igen. Så duktig! Marlene kom även förbi en snabbis innan jobbet. Nu ska vi snart till affären och handla lite gott och behövligt, sedan ska vi ha massa fredagsmys!

Gamleby marknad

Idag slängde vi in oss i bilen och åkte på marknad i brist på annat. Skönt att komma iväg och göra något! Livia sov så snällt från att vi var hemma till vi kom hem igen i princip! Duktig tjej. Det fanns som vanligt mest bara skit, men slängde i mig en rem, Livia fick en haklapp med sitt namn på och en ACDC body och jag ett snäckarmband. Avslutade med en god kebab när vi kom hem! Nu ligger vi bara och myser. Daniel har köpt FIFA som kom ut idag så tvn på ockuperad. Får se vad kvällen bjuder på. Förmodligen bara massa tv och gos. På lördag ska vi hem till min mamma och käka & söndag ska vi kolla på Dannes sista match. Det är det som är planerna framöver. Och njuta av min dotter och livet såklart!

En skrikeftermiddag & en mysmorgon

Snacka om kontrast. Igår var Livia inte alls på humör. Allt berodde först och främst på övertrötthet. Vi gick upp klockan 9, och sedan var hon vaken i princip hela dagen, förrutom ca 2 timmar då hon sov i vagnen när vi var på stan. Var nere på BVC och damen går upp bra i vikt och längd. Min bebis försvinner sakta men säkert. 4610 gram och 55,5 cm stor är hon nu. Gick som sagt på stan, köpte en "mina föra året-bok" och nya minifom droppar på apoteket, sedan gick jag hem och fikade med Sofie. Det blev inte den roligaste studen då Livia skrek i princip hela tiden. Var inte det lättaste att söva henne när hon var så uppe i varv, men tillslut gav hon sig och deckade. Sov bra inatt gjorde hon minsann, men det är inte så konstigt kanske? Vaknade 2 gånger, åt och somnade snabbt om. Imorse var det en helt annan bebis, som för första gången gav mig ett leende i respons, inte bara reflexmässigt, och när hon väl börjat, fortsatte hon med det flera gånger. Mitt mammahjärta smälte lite! Nu ligger hon och sover och Daniel jobbar en sväng. Senare kommer svärmor/farmor och myser lite, annars blir det bara en lugn dag. Tror det behövs efter igår. Imorgon är det tydligen en marknad på stan som vi skulle ner och kika på. Hoppas jag har en snäll och lugn dotter så man kan slappna av lite. Snart är hon en månad. Galet!


Tre veckor gammal

Igår blev vårat lilla hjärta tre hela veckor gammal! Snacka om att tiden flyger iväg! Man får se till att njuta så gott det går av denna bebistiden. På eftermiddagen igår kom Idah hit och myste med lillan och gick en skön höstpromenad. Livia sov hela tiden så skönt i vagnen medan vi tjatade sönder huvudet på varandra. Guld värt. Idag var Mathilda och Emil över på en fika och massa gos. Fick jätte fina små kläder till Livia och god butterkaka i magen! Hon har börjat växa i alla 56 kläder nu, så har en hel del nytt kul att ta på henne. Idag blev det ett par leopard brallor med volang i stjärten. Så sött. Nu ligger vi och myser i sängen hela familjen. Fick reda på att jag fick mer pengar än förväntat denna månaden, imorgon ska jag & Livia fika och gå på stan med Carro och Lowa och sen till BVC för att kolla hur mycket hon växt denna veckan. Mysigt! :)

Tidningsbild inskickad

Oh, nu är tidningsbilden tagen och inskickad, och kommer komma med på lördag. Hatar att vara med på sånna tillgjorda kort, men sånt är ju mysigt att spara till senare. Skrutta ligger och sover och Daniel ska iväg på fotbollsmatch så undrar nu vad vi ska sysselsätta oss med. Får väl se vad som händer. Kanske kan ragga hit någon vän eller så. Ja, vi får se helt enkelt. Igår var vi på kalas för Daniels pappa och jag kan säga att det inte var han som var i fokus *blink*. Livia fick även fina kläder att växa i av Anders och Laila. Tack snälla! Nu ska jag nog mysa ner mig jämte mitt hjärta. Finns det något bättre?

Bilder från igår & idag!
 

Myser, myser & myser

Ja, det är dags för fredagsmys? I våran sjukstuga får man gå i pyjamas hela kvällen och bara mysa. Det gjorde vi idag & Livia invigde sin fina, gröna muminpyjamas!

Hösten har anlänt!

Usch, vilket hemskt väder det är ute! Man har ju inte ens lust att sätta fötterna utanför dörren när det bara regnar och regnar. Förkylningen fortsätter också. Lillan låter mer som en minigris än en människa. Daniel är fortfarande förkyld han med, så antar att det kommer bli en långdragen förkylning detta. Bara att ta det för vad det är. Man kan ju inte så mycket göra. Samma sak med hennes lilla mage. Ibland kommer det små knipatacker, även om de är mer sällan nu. Massage med babyolja brukar hjälpa, eller cykla med benen. Min lilla gasbomb! Isolerar oss inomhus, speciellt nu i början på hennes förkylning. Tror det är bäst för alla. Då får hon vila och slipper dra på sig något annat skit. Imorgon ska vi dock iväg och fira Daniels pappa (Livias farfar) som fyller år. Hoppas hon är pigg och glad under tiden. Hon är relativt glad när hon är vaken nu i alla fall skulle jag säga för att vara så snuvig. Stackars liten. Imorgon får vi även hem våran dubbelsäng, så då får vi plats allihoppa igen och Daniel slipper sova på soffan. Ska bli mysigt. Dom där härliga sovmorgonarna, bara vi tre.

Ni är allt

Förkylningen fortsätter

Stackars lilla människa som aldrig får någon ro. Nu vill jag börja skriva om roliga bra saker istället för allt skit. Ge mig det istället och låt min dotter vara elaka åkommor. Inatt sov skruttan jätte dåligt. Vaknade varannan timme och kunde knappt andas. Hoppas detta försvinner snart. Rätt trött idag och Daniel är och jobbar. Blir att ligga inne och hoppas att hennes förkylning går över de kommande dagarna. Vill ha tillbaka min glada och mysiga dotter, inte den där ledsna som hon är nu. Hon har somnat vid mitt bröst nu. Får se hur länge hon sover nu innan hon vaknar igen. Älskade unge.

Åh, mitt lilla hjärta...

Ja, det räckte tydligen inte med att magen skulle göra ont för mitt lilla hjärta. Nej, hon skulle åka på förkylning också. Åh! Daniel som hållt sig borta, men det hjälpte inte. Nu ligger hon och sover och är helt igentäppt stackarn. Undra hur mycket otur man kan ha? Köpte koksaltlösning och håller på att försöka få bort det värsta i alla fall så hoppas vi det försvinner snabbt. Inte bra att vara mamma när man är så nojig och orolig för allting. Hoppas vi får sömn inatt. Hon är inte alls glad när hon är vaken. Fick en liten stund med henne i förmiddags utan ledsamma miner. Älskar dig så mycket Livia. Lilla älskling. Idag är hon en groda! :)

Jag älskar dig, knäppfia!

Livet är inte alltid guld och gröna skogar

Blä blä blä. Idag kräks jag på allting. Det är en sån där depp dag när man tänker alldeles för mycket. Skulle behöva några timmar för mig själv och bara samla mig. En sån dag. När man bara tjuter för allting. Jag tror det är hösten som gör sig påmind. Jag känner mig helt slut. Daniel har fått någon långdragen förkylning och sover fortfarande på soffan och jag har det största ansvaret för lillan. Nu sover hon för en gångs skull. Magen krånglade nu i förmiddags igen, stackarn. Nu har hon somnat och jag har fått lite tid för annat. Är sjukt rastlös och skulle vilja göra någonting, men det finns inte så mycket att göra. Hoppas det blir lite bättre väder senare så man iallafall kan komma ut och gå en promenad en sväng och få lite luft. Till råga på allt så har min plattång gått sönder. Tjoho. Svinkul. Den har dock hängt med sedan högstadiet, så det kanske inte är så konstigt att den kastat in handduken. Lillan badade igår och hon var lika nöjd som vanligt med det! Somnade som en stock efteråt.

Saknar mycket idag. Känner mig dum när jag säger så, men det gör jag. Saknar mig och Daniel, våran tid tillsammans. När man fick tid tillsammans. Antar att det är nu i början det är jobbigast, och att det blir bättre med tiden. Jag saknar mina vänner. Bara kunna va. Ha tid. Min mamma? Att kunna göra det jag vill. Jag skulle aldrig byta ut det livet jag har nu, men bara ibland att bara ha friheten igen. Jag tror de flesta nyblivna mammor fattar vad jag menar. De flesta vågar nog inte säga det, men jag är öppen med det. Längtar tills den dagen man bara kan gå ner och ta en öl på krogen igen under en kväll, eller bara åka iväg över en dag. Men det får vänta. Jag har ett litet liv som behöver mig 24 timmar om dygnet, och hon är viktigast. Alltid! Det bästa som hänt.

BVC besök 2

Fullt ös på familjen Wernersson/Samuelsson idag. Livia sov nästan hela natten förrutom två nattmål och en liten skriktur på 15 min innan hon skulle sova. Måste säga att dropparna fungerar fantastiskt. Känner igen min dotter igen och hon har inte alls lika ont längre (peppar peppar). Sov till klockan nio gjorde hon också då vi gick upp och vid 11 traskade vi ner till BVC. Hon fick extremt mycket beröm över våran fina dam och de tyckte hon var ovanligt "med" för att bara vara 2 veckor gammal. Gått upp till 4280 g och 54 cm lång. Hon får då mat i alla fall! Vidare för att skriva ur oss ur kyrkan (kostar flera tusen om året!!!) men det var stängt. Gick hem efter en visit hos Emil och sedan vidare till Händelöp för en fika och bestämde dag för Livias namnceremoni som kommer äga rum 24 november. Eftersom vi inte vill ha det religiöst har vi valt att ha det så istället.

Snälla Cecilia håller på med ny design till mig så den kommer upp så småning om. Hittade även en våg idag och har 6 små kilon kvar till start vikten. Kommer i alla jeans igen vilket känns sjukt skönt! Nu ska vi käka och mysa. Ikväll ska Livia även bada. Härligt!! Här får ni bilder på dagens Livia. Newbie för hela slanten!

Jävla magknip, försvinn!!!

Försvinn från min dotter förbannade skit. Det fortsatte, tyvärr. Hon har alldeles för mycket luft i magen (hon äter för fort) och resulterar i knip. Stackarn. Mitt mamma hjärta går sönder. I förrgår bara grät hon mest hela dagen och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Använder nu både minifom & semper för att försöka få bort det onda. Måste säga att det känns som det hjälpt en hel del på kort tid i alla fall. Hon har fått ro att sova och är gladare när hon väl är vaken. Igår kunde vi titta på en hel fotbollsmatch nere vid örbäcken och hon låg så tyst och fint i vagnen och nyss hann jag till och med diska och tvätta när hon sovit. Min tappra hjälte. Hoppas det blir bättre nu. Har skippat mjölk i min kost nu också. Hörde att det kunde vara boven. Idag kommer Daniels mamma och hjälper oss med att putsa rutorna och imorgon ska vi ner till BVC. Får se vad hon säger om hennes magont. Och så får vi se hur mycket hon växt. Måste säga att hon sprungit iväg i längden. Känns som om hon är dubbelt så lång nu. Ska bli spännande att se. Två veckor är damen idag! Gud vad tiden springer iväg!!

Hemska, hemska natt!

Åh, vad ont det gör i mammahjärtat när man ser att sin lilla inte mår bra. Efter middagen igår med min mamma fick Livia världens magknip stackarn. Så svårt att veta allt man ska undvika när man ammar. Man känner sig hemsk. Tragglade med hennes onda mage hela natten men hon somnade tillslut i några timmar, vaknade och det var fortfarande inte bra, men betydligt bättre. Ringde BVC och rådgjorde med dom. De tyckte att jag skulle avvakta annars ringa sjukhuset. Hon somnade igen och nu känner jag äntligen igen mitt hjärta igen. Nu ligger hon pigg och glad igen. Fy, kommer aldrig våga äta igen, haha. Tur det gick över! Dock har vi en sjuk karl i hemmet också som sover på soffan för tillfället. Hoppas han blir kry snart med. Ska snart springa till affären, hämta min amningspump och köps godis, sen ska jag bannemig ha fredagsmys! Försäkrade min dotter precis med, så nu är jag lite mer lugn i hjärtat.

En ovanligt händelserik dag

Dagen började med att Carro och Lowa kom förbi och hälsade på. Fikade, Livia fick fina Hummel dreglisar och sedan tog vi styr mot stan där jag mötte upp mamma. Livia var vaken och sa inte ett knyst på vägen ner, men när vi skulle äta, då blev vi missnöjda och fick hicka. Efter mycket lirkande med nappen tog hon den tillslut och när vi var klara somnade hon som en stock så passade på att gå hem innan hon vaknade och skulle vilja äta. Nu är vi hemma och Livia har fått göra just det, äta. Daniel känner sig sjuk och ligger på soffan. Hoppas det stannar hos honom...

Vad vore jag utan dina andetag?

Jag ligger flera timmar om dagen och bara kollar på när hon sover. Kan inte sluta stirra. Jag gråter, floder. Detta är kärlek och lycka. I jämförelse med innan har jag aldrig upplevt det. Inte på riktigt. Kan inte fatta att jag skapat något så fint. Trodde inte man kunde älska någon så mycket. För dig Livia, skulle jag göra vad som helst. Jag älskar dig.

Världens snällaste bebis!

Åh vad jag älskar min dotter!! Ord kan inte beskriva. Varje gång jag tittar på henne smälter jag och blir tårögd. Är så glad att du är min. Min skatt, mitt allt. Kan ligga & stirra i timmar utan att bli mätt.

Igårkväll badade Livia för första gången hemma, och gud vad hon njöt. Det var så mysigt att kolla på henne när hon sprattlade omkring där i baljan. Somnade som en stock gjorde hon också. Klockan nio! Hon var vaken största delen av dagen igår också. Glad och pigg, gör mycket ljud och kan redan vända huvudet från ena sidan till andra!! Så duktig! Vaknade klockan två och ammande henne, den somnade vi om hela familjen och vaknade klockan halv åtta. Precis perfekt. Eller ja, Livia byttes på och fick på sig kläder efter lite morgonmys och sedan somnade hon om igen, så nu har jag hunnit med frukost, tvätten och beställt en bröstpump. Snart kommer Marlene och hälsar på också. Ska bli kul att visa upp mitt mirakel! Hon har även fått sin wubbanub (den på bilden) nu. Hann inte testa den så mycket, men stannade kvar i munnen bättre, och sedan får ni en bild på hur sessan ser ut idag. Alla kläder från Newbie, liksom resten av hennes kläder i garderoben, typ!

 

Besök av BVC

Underbara barn! Somnade klockan halv 11 igårkväll och vaknade till och med efter oss. Ett litet nattmål klockan 4 för att sedan somna igen var det enda. Oerhört stolt över min dotter. Tog oss en sväng på lysingsbadet och det var en hit tyckte snutta. Låg mest och bara kollade sig omkring. Världen är ju så stor och spännande nu när man faktiskt är vaken en del timmar på dygnet. På vägen hem blev det inte alls lika kul dock, då hon inte tar napp och var alldeles för hungrig för att somna. Fick kasta in handduken och gå hem, mata henne och sedan var livet frid och fröjd igen! Tjejen från BVC kom och pratade med oss, vägde henne och tog lite uppgifter. Hon har ätit upp sig rejält och ligger nu på 4010 gram! Behövde alltså inte alls väcka henne på natten och ge henne mat varannan timme som alla andra säger, utan hon sa att hon går upp så bra i vikt ändå och säger till när hon är hungrig så vi skulle låta henne sova! Skönt för alla! Har fått hem wubbanuben som vi beställde häromdagen nu! Har kokat den och ska se senare ikväll om den funkar!! Den ska tydligen vara ett mirakel, då den är formad som ett bröst. Livia ska även bada ikväll. Ska bli spännande! Fick även presenter av Daniels farmor. Jättefina! Slänger in lite bilder från dagen.

En dag med morfar

Idag kom min pappa och Lillemor hit från Jönköping för att kika på Livia. Äntligen fick hon träffa sin morfar och det var supermysigt. Tråkigt när dom åkte hem dock. Blivit så blödig sedan lillan kom till världen. Fick jätte fina presenter! Två bodys, strumpor och en heldress av dom och så hade min farmor & farfar skickat med 500 kronor också. Jättesnällt! Tog en fika och en tripp till lager 157 innan dom for hem igen. Daniel står i köket och lagar fläskfilé, lillan sover och jag vilar ögonen. Får se om vi kan äta ihop idag. Livia har en tendens att vakna precis när vi ska äta jämt! Förresten ser det verkligen ut som om hon ler ganska ofta. Antar att det bara är reflexer än så länge, men såå gulligt!

 

 

Livia 1 vecka gammal

Usch va tiden springer iväg! Nu är redan vårat lilla hjärta 1 vecka gammal och kärleken för den lilla människan växer för varje dag som går. Kan inte fatta att hon är våran. Finast i världen. Har tagit massa bilder med systemkameran, men det får vänta. Ni får nöja er med lite instagrambilder sålänge! Som sagt, en vecka sedan hon kom till oss. Den obeskrivliga känslan. Vi smälter varje gång vi ser på henne. Så duktig är hon också. En nöjd och snäll bebis. Inatt sov hon från kl 23, vaknade bara en gång vid 4 och ville ha mat, och sover fortfarande. Trött tjej! Pappa och lillemor kommer snart för sin första träff med Livia. Ska bli kul att se hur pappa agerar morfar. Mysigt! Idag har lilltjejen på sig sin fina Newbie klänning. Den kollektionen är ju helt fantastisk!



Finast i världen

Förlossningsberättelse

Tänkte nu berätta om min snabba och chockerande förlossning. Har fortfarande inte kunnat smälta det och jobbar fortfarande på det. Hur eller hur så började allt med att jag sovit som en stock hela natten och vaknar klockan 6 av att jag har värkar. Fattade direkt att det var på riktigt då smärtan kändes helt annorlunda. Klockade värkarna som kom med 5 minuters mellanrum, väckte Daniel och ringde mamma och talade om att hon nog skulle förbereda sig på att skjutsa in oss idag, men sa att det dröjer nog ett tag till. Ringde förlossningen vid 7 och sa att jag hade värkar var 3-5 minut. De sa att jag skulle duscha, äta och ringa igen när jag ville komma in. Hann knappt in i duschen och ut innan värkarna gick i varandra. Klockan var nu 8 och mamma fick komma som ett skott. Skrevs in på förlossningen kl 8.18 och fick ligga med ctg. Värkarna var brutala och en barnmorska kom in och frågade om jag tänkt på smärtlindring. Bad om epidural medan hon kollade mig och snopet sa att det kunde jag glömma, för var 7 cm öppen. Alla tappade hakorna. Fick ta på mig en sjukhusrock och gick in på förlossningsrummet. Hann inte mer än att komma in dit innan jag fick krystvärkar och var helt öppen. 20 minuters krystande senare kom vår dam ut! Allt gick så fort att mamma som egentligen inte skulle vara med fick det ändå och jag sprack hela vägen. Fick åka in på operation. Det är nog det som satt sina spår. Det var min snabba förlossning, kort och gott. Chockerande och traumatisk för mig, men så värt det nu i efterhand.

4 dagar gammal

Måste säga att man överskattade nog sig själv innan man fick barn. Trodde man skulle hinna fota, blogga och styra. Mjo, men visst! Vi säger så! Man har ingen aning om vilken tid ett spädbarn tar upp och är beroende av en hela tiden (passar på att skriva nu när hon sover, från mobilen). Har inte suttit vid datorn en enda gång sedan vi kom hem. Har bara myst och lärt känna våran lilla brud. Hon är en snäll liten bebis med stort snutt-behov. Blir en hel del amning och allt i min närhet är dränkt i bröstmjölk. Men det gör mig ingenting. Det är så mysigt och så obegripligt att man kunnat skapa denna lilla människa. Helt perfekt är hon, lilla damen.

Nu är vi hemma med våran skatt!

Åh så underbart!! Finns det något bättre? Nu har vi precis kommit hem från BB och packar upp för fullt. Livias farmor och farfar har varit och beskådat henne, hon är nyammad och sover som en stock! Skönt att ha alla saker tillgängliga, men måste säga personalen på BB har varit helt fantastiska och hjälpt oss så mycket att dom borde få dagens ros. Känner att jag nu har en stadig grund att stå på och börja familjelivet. Återkommer med förlossningsberättelse en annan dag! Den chockade alla. Kan säga så att från första värken till hon var ute tog det 3,5 timme! Vi mår hur eller hur jättebra och är både nervösa och pirriga inför vardagen som kommer! :)

Livia Sandra Wernersson

Den 2 september klockan 09.38 tittade världens finaste tjej ut på 50 cm och 3730 gram. Ligger just nu på BB och bara njuter av hennes närhet. Älskar dig så mycket!!!!

Jävlar i helvete

....ligger med värkar. Jag har nästan redan ångrat mig. Fy fan!!

Nu ska vi fota!

Hakan uppe, humöret uppe, god natts sömn och 9 dagar över tiden. Ja, det är väl hur man kan sammanfatta mitt liv  idag. Det har kommit till ett sånt stadie där jag känner att de inte spelar någon roll längre, för jag VET att om 5-6 dagar sätter dom igång mig hur eller hur och vi får äntligen träffa våran envisa bebis som har det mycket mysigt inne i magen. Stilla är hon inte heller. Känns som jag har blåmärken på alla organ som finns i kroppen, men glad är jag för det! Hon gör sig iallafall påmind om att hon lever.

Imorgon är dagen jag har gissat på att hon ska komma, 2a september. Det blev visst ingen Augustibebis för våran del. Som vi säger - bara hon är frisk och mår bra har vi ingen brådska med att få ut henne. Förmodligen behövde hon någon vecka till på sig att skaffa lite extra hull. Vi får väl se om det kommer ut en jättebebis nu när man fått gå över tiden en hel del. Man får ju räkna med några hundra gram extra. Gosiga kinder kan man väl aldrig få nog av? Önskar iallafall det sätter igång snart.

Hade tänkt att gå till en fotograf som tar bilder på nyfödda bebisar med amerikansk stil, men när priserna kom fram så ångrade jag mig snabbt. 700 spänn för EN bild på skiva. Nejtack, jag har en bra kamera och objektiv själv, så blev tippsad av Matilda som förövrigt också ska ha barn nu i dagarna om en sida där man själv kunde beställa hem söt rekvesita till bilderna. Små söta volangblöjor och huvudbonader beställde jag hem och ska försöka mig på lite söta foton i samma stil som inspiration på mammas och hennes mans inglasade, vita veranda. Kommer nog bli bra. Kanske inte som en fotograf skulle tagit dom, men bra! Bilderna är tagna från hemsidan Etsy och det är där man finner alla dessa sockersöta accessoarer.



RSS 2.0