Great day!

Idag har jag något vårrus i kroppen. Det bara känns på något sätt. Man blir så lycklig av den första känslan och vårsolen. Energin bara sprudlar. Jobbade enstaka tre timmar idag, gick förbi blomsterlandet på vägen hem och köpte med lite tulpaner och en fin hjärtformad blomgrejs för att piffa upp lite här hemma. När jag väl var igång kunde inget stoppa mig. Vet inte vart allt kom ifrån. Slutade med att jag storstädade i flera timmar, piffade till med vårblommor och allt där till. Nu känns allt kliniskt rent och balkongdörren står på glänt med en strimma solsken som tittar in. UNDERBART! Lille filuren i magen har jag känt mest hela dagen idag. Det blir bara mer tydligt hela tiden. Att man kan älska någon så hååårt som man aldrig ens har träffat. Allt kretsar kring dig lille vän.

Nu väntar jag in danne som kommer hem från jobbet snart. Ska laga lite mat och sedan vidare för att få massage. Sköööönt. Precis idag när jag har som ondast i denna arma lilla rygg. Ha en underbar tisdag allihopp!

Ny design!

Snälla Cecilia satt hela kvällen igår och kämpade med min design. Visst blev den fin? Jag är supernöjd! Så mycket roligare att blogga när jag tycker om designen.

Då var det söndag igen. Jag har precis smällt i mig min frukost & ska snart bege oss till lysingsbadet för att gå bingo. Skönt med en promenad såhär på morgonkvisten. Ska sedan vidare för att kolla på dannes första träningsmatch vid 4. Konstigt nog är jag pepp på att gå till jobbet imorgon. Har ju inte varit där sedan i onsdags och jag saknar de små liven. Är nog för rastlös för att finnas ibland. However! Nu ska jag klä på mig och bege mig. Hoppas ni får en härlig söndag!

Oops I did it again.

....Nu har jag shopping stopp tills vi vet könet! PÅ RIKTIGT! 

Underbara lördag!

Man har verkligen börjat få förhoppningar om att det ska bli lite vår nu. Vädret har ju varit helt fantastiskt i flera dagar!! Blir nog en sväng ner på stan för att njuta av vädret lite. Sol ger mig energi & det är precis vad jag behöver nu.

Annars då? Jag är nästan helt säker på att det är bebis som rör sig i magen några enstaka gånger om dagen. En helt fantastisk känlsa. Igår mer tydlig än innan. Nu får det gärna gå några veckor så de första sparkarna och buffarna kommer. Lär ju skita ner mig första gången, haha!! Annars har jag ingenting att berätta. Ville bara kika in & säga att jag lever. OCH GRATTIS till Amanda & Jesper som i förrgår fick en bedårande liten son!! Längtar så hemskt mycket! Ett halvår kvar nu. PHU!

Rea rea rea

Fin enkel body från Newbie på rea! 50 riksdaler!

Vecka 15!

Nu är jag inne i vecka 15 redan. SHIT! Var ju precis i vecka 7. Man kan ju verkligen säga att tiden springer iväg. har gått mer än en tredjedel nu. Magen har fått den konstigaste formen någonsin? Haha. Skrattar åt det själv. Man ser ju verkligen vart den lilla prutten ligger någonstans. Alla säger att jag är stor? Är jag det? Haha. Jag vet inte. Men har ju kommit en bit på vägen, så det borde väl synas? Har ju fått bekräftat att det bara är en. Enligt barnmoskan är det för att jag är så smal från början, men vad vet jag? Har iallafall idag och två dagar tillbaka trott mig känna min lilla plutt. Det liksom kittlar till på båda sidorna nedanför naveln. Känns som en kittlande liten stöt. Vågar inte säga helt och hållet att det är det ännu, men det är något jag aldrig innan har känt! Med tanke på vilken vilding det bor där inne är det väl inte helt omöjligt?



Din bebis är denna veckan ungefär 11 cm lång, och väger omkring 68-94 gram. Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder strax under din navel. Om din graviditet ännu inte är daterad så kan din läkare enkelt bestämma fostrets ålder via en ultraljudsundersökning.

Den fantastiskta utvecklingen fortsätter i en ransade fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa varje dag. Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Vissa bebisar föds nästan helt utan hår, medan andra har en liten kalufs!

Om du gör en ultraljudsundersökning vid den här tiden så kanske du får se din bebis suga på tummen. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Det är enkelt att förstå varför kalcium är en viktig kost under graviditeten. Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja på armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve.


Foto: Lennart Nilsson - Ett barn i vecka 15.

För mycket stress i denna arma kropp.

Idag kollapsade min lilla kropp. Gick till jobbet och fick världens kramper nere i magen där bebis ligger och samtidigt blev jag suuuperyr och mådde illa. Tänkte att nu jävlar händer det något med min lilla diamant. Ringde till MVC och frågade dom vad de tyckte, men de sa att det var helt normalt att man hade ont från och till och att yrseln berodde på mitt låga blodtryck. Har ändå resten av dagen känt mig orkelös, precis som igår. Tror kroppen tar emot efter hur mycket jag jobbat fast jag är gravid. Måste inse att jag inte pallar lika mycket som jag gjorde innan, hur mycket jag än vill. Då blir det såhär istället. Skulle kunna sova dygnet runt. Har bestämt mig att vara hemma resten av veckan för att vila. Måste se hälsan före pengarna, även att jag behöver dom som mest nu. Kommer få en hyffsad lön iallafall, så jag måste finna mig i detta och slå mig till ro. Känner mig febrig och jävlig. Usch. 

Mamma och micke var precis här. Lämnade bullar och Tofvehultare, SÅ GOTT! Fikade och gav mig lite mer energi. ÄLSKAR min familj över allt annat. Är så glad att jag får föda ett litet troll till denna underbara släkt. Dom kommer vara världens bästa för ungen!

Annars har det inte hänt så mycket. Sover mest hela tiden. Tvättmaskinen är inne & installerad så nu kan vi tvätta utan att det skräller i hela badrummet och väller över. Underbart. Nu ska jag vila och kolla på tunnelbanan, den hemlige miljonären och försöka vara vaken till big brother. Vecka 15 imorgon! Ha det bäst!!

Samlar vuxenpoäng som aldrig förr.

Idag har jag varit helt PAJ! Jag menar det verkligen. Noll energi överhuvudtaget. Vaknade och trodde att jag hade blivit överkörd av en ångvält! BRRR. Tog mig hur som haver till jobbet, där det blev en kort dag (tack gode gud). Måste sett ut som en levande zombie. Bara stod där helt orkelös och tårar som rann hela tiden. Ljuset är så starkt ute nu, men sååå härligt att våren känns nära. Slutade klockan 13.00 och mötte upp Danne för en sväng på Janne-Banan för att kolla på vagnar och allt därtill. SCORE! Vi hittade den perfekt vagnen som vi bestämde oss för, dock köper vi inte den förrän i sommar. En Brio Happy får det bli. En svart kombivagn med jättebra gung i. Handtaget var fantastiskt skönt att hålla i, bastant och stora bra däck. Kostade lite mer än vad vi tänkt oss, men det får kosta vad det vill. Båda älskade den, så den får det bli. Har blivit lovade sponsring med 5 tusen, så då behöver vi inte lägga så mycket själva. Vagnen är ju nästan det som känns viktigast att lägga pengar på av alla barnsaker. Såg även att de hade pingu-babygymmet vi ska köpa! Ännu mer braa! Men som sagt, allt sånt får vänta till senare. Känns onödigt att köpa alla sånna stora saker som tar plats redan. Får bli de sista månaderna innan bebis kommer. Bild på vagnen nedan. Detta är med liggdelen och det finns sedan också en sittdel (kombi).



Vi fick även hem våran nya tvättmaskin idag! Fantastiskt mycket snyggare det blev om man jämför med den andra skrutten vi hade. Nu fattas bara att Micke kommer hit och installerar elen också så kan vi börja tvätta för fulla muggar igen. Ska bli sjukt skönt. 

DEN VACKRASTE STUDEN I LIVET

Man kan inte ens förklara i ord hur STORT det är att se sitt barn för första gången. Jag har nog inte riktigt fattat förrän nu att det växer en sån liten vacker skapelse i min mage. Ett underverk. Vill gråta bara jag tänker på det. Barnmoskan sa till oss att det syntes ovanligt tydligt på bilden och det var sååå fiiiint. En riktig envis busunge om man citerar henne ordagrant. Den ville inte ligga stilla en sekund. Inte heller ligga ner. Den ville bara sitta upp och hoppa grodhopp och ha händerna i ansiktet. Tror vi såg knytet ligga och suga på tummen. Barnmoskan tyckte att vi skulle kolla sen när den fötts om den fortfarande gillade att ha händerna nära ansiktet. Annars såg allt superbra ut. TILL SLUT fick hon fram ett nackmått. Envis som den var ville den inte ligga som hon ville för att man skulle kunna se det, utan ville bara hoppa omkring, och när jag hostade var det tydligen extra kul att hoppa omkring. Lär ju kunna känna bebisen snart med tanke på alla dom karatesparkarna. Livlig och hoppig, perfekt och allt. Vårat lilla barn, våran julklapp. Vi älskar dig. Datumet var konstigt nog PRECIS det vi hade räknat på, 23 augusti så vi behövde inte flyttas en enda dag. Även KUB-testet visade att vi hade 1 chans av 22500 att barnet skulle födas med kronomosomfel. INGET kunde ha gått bättre! Jag är så lycklig. ÄLSKADE DU <3


...Och där rök sparpengarna

Kändes mindre skojsigt när våran tvättmaskin bestämde sig för att prompt sluta funka. Bubblade över så att det blev vatten i hela badrummet. Tog fingrarna ur arslet, åkte upp till kylteknik och köpte en ny som kommer på tisdag. Skönt som fan med en ny som fungerar. Måste ju ha det, speciellt nu när vi kommer ha en kräkbebis framöver och vi bor högst upp med tvättstugan i ett annat hus. Har ingen alls lust att springa upp o ner med en bebis på magen med tvätt stup i kvarten, så så fick det bli. En hel del sparpengar rök där, men har en hel del kvar ändå. Detta blev ju iallafall en långvarig investering. Vi hinner nog spara ihop en hel del till nu framöver iallafall, vilket känns skönt.

Nu ska vi snart till affären och storhandla lite mat. Kyl och frys skriker tomt och likaså våra magar. Senare blir det korv stroganoff och ikväll big brother. SÅÅÅ jävla awesome. Imorgon ultraljud!!!!!!!!!!! Vem kommer ligga vaken inatt tro?

Converse - som mamma & pappa.

Nu har jag satt lösenord på skiten (tyvärr) och skickat ut alla lösenord till folk som velat ha det. Rätt skönt att samtidigt veta vilka det är som läser. Det tog sin lilla tid, men nu är det skönt att det är gjort :)

Skickade efter ett par skor till pruttis i förrgår och igår fick jag sms om att dom kommit redan! Glad när det är snabba leveranser. Nu kan jag inte sluta kolla på dom små tossorna. SÅ SMÅ! Och det är ändå storlek 17 i dom, alltså kommer den inte kunna ha den direkt, men det var den minsta storleken och växer nog i dom snabbt. Ett par marinblå converse fick bli bebbos första. Billigt och snyggt. Mamma är nöjd! 


Min mage är förövrigt så jävla PAJ! Har varit i två-tre veckor nu. Svullen som aldrig förr och ont hela tiden. Tarmarna ska ju som sagt flytta på sig och det ska gå mycket långsammare för att smälta allt, därav svullen och trög mage. Så de som tycker att min mage är stor redan, det beror mycket på det. Gaser och svullenhet. Så nu har jag sagt. Sen vet man ju inte hur många det är därinne *blink*. Vi får se på måndag. TVÅ DAGAR KVAR. Shit. Börjar bli riktigt nervös. Imorgon vet jag vem som inte kommer kunna sova iallafall!!

Nu ska jag snart klä på mig och sedan ska vi vidare och fira dannes mormor som fyller år. Ska bli trevligt. Har förresten stickat så jag inte har någon känsel i ena fingertoppen?! Förvann igår och är fortfarande så? Måste ha klämt en nerv. Och mössan blev stor och ful. Bö! Ska visa mössan och vantarna jag blev klar med häromdagen iallafall. Envis som fan är jag, så nu ska jag ta tag i att sticka en ny senare. Nöjd för att vara första gången jag stickar något överhuvudtaget!



Nahe! Ha en fin lördag allihoppa (FAN DET ÄR REDAN LÖRDAG IGEN?!) Puss & kram.

Den som gapar

Nu satte ni anonyma eran sista potatis. Kommer imorgon eller ikväll sätta lösen på bloggen, så om ni vill hänga med fortfarande får ni be om mitt lösenord. Antingen här eller på Facebook. Så blev det tyvärr när världen är full med avundsjuka. Trodde människor växt upp men jag hade tydligen fel.

NI MÅSTE SKRIVA FÖR OCH EFTERNAMN ELLER MAILADRESS/BLOGGADRESS FÖR ANNARS KAN JAG OMÖJLIGT HÖRA AV MIG MED LÖSENORDET.

Magbild & information vecka 14



Din bebis är nu 8.1 till 11.4 cm från huvud till stjärt, och väger omkring 52-68 gram. Storleken motsvarar ungefär en grapefrukt.

Bebisen
Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer; nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck).


Lanugohåret kommer att falla av innan förlossningen och ersättas av grövre hår. Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna. De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.

Du
Du känner dig kanske lite mer energisk från och med nu och framåt i graviditeten. Den värsta tröttheten ger vanligtvis med sig och många kvinnor lyser upp under den här delen. Livmodern växer från dag till dag och du kan följa dess tillväxt genom att försiktigt lokalisera den övre delen med fingarna. Den kommer gradvis att växa upp i magen, från under blygdbenet till ovanför din navel. På grund av din växande mage och att du binder mer vätska i kroppen så kommer du sannolikt att börja behöva bära kläder för gravida ganska snart.


Energitjuvar

Först & främst vill jag bara säga att dom som ska hålla på att kommentera mina magbilder med massa skitsnack om att jag "står och putar ut magen" kan ta och sätta sig ner på en stol i sådär tjugo minuter en kvart och tänka på vad de skulle kunna göra för att skaffa sig ett liv. Enough said. Fattar bara inte hur man orkar? VARFÖR skulle jag göra det? En enda anledning? Så ser jag ut, jag tar kort för min egna skull för att kunna kolla tillbaka och se hur den växt under hela graviditeten. Jag har först & främst hela bloggen för min egna skull, för att kunna kolla tillbaka och minnas det som hände och hur det var. Kan lösenordsskydda skiten om det inte passar. Helvete.

SÅ! Ville bara bli av med lite agression. Började dagen med att svimma på jobbet idag. Bara älskar mitt blodtryck. Stod och gjorde gröt och kände hur jag försvann. Som tur är kom en kollega PRECIS då och fick byta av mig. Satte mig ner, drack vatten och någon minut efter mådde jag bra igen. Skevt. Något mer roligt är att jag idag fick reda på att jag får en TJÄNST! Så jävla underbart. Detta innebär att jag kommer ha garanterat jobb fram tills semestern och sedan får vi se därifrån hur länge till jag kan jobba. Men kommer i och med detta garanterat komma upp i den högsta spalten för föräldrapenningen. Underbart. Då vet man att man kommer klara sifg lindrigt undan. Kunde inte komma mer lägligt. Kommer vara resurs för en treårig tjej med funktionshinder. En underbart söt liten donna. Börjar tjänsten vecka 12. Har jobb tills dess också, så det flyter på! Sovmorgon & går in i vecka 14 imorgon, och 5 dagar till den stora dagen. Fan, jag är nog lyckligast i världen.

Magen från vecka 7-13

Slängde ihop ett slarvigt kollage med magbilder från vecka 7 fram tills nu. Inte det allra bästa, men kul att se hur magen har vuxit fram tills nu, och det kan man väl säga att den har iallafall? Inte förrän nu den riktiga magen har kommit fram ur den svullna. Mysigt som fan, och det bara växer o växer! :)


Newbie

ÅH! Idag fick jag träffa Lotten. Kändes sjukt och konstigt. Insåg att vi inte setts på ett halvår. Vi som satt ihop innan. Tog en sväng på stan & fikade på Sahara. Snackade om allt mellan himmel & jord och kollade på garn i en halvtimme, haha! Nu håller jag på att sticka en mössa i grått, och sedan tänkte jag ge mig på sockar till den lille. Alltid kul att göra något själv, jag som är så rastlös & klåfingrig.

Tro inte att jag kom undan utan något! Fann märket "Newbie" inne på Kappahl. Det är gjort av 100% ekologisk bomull och både syns och känns på kläderna. Ville ha allting. Mer där lär det bli, men fick med mig tre små söta plagg hem som nu är favoriter. HUR FINA? Har nog blivit lite för besatt. Måste lugnt mig ett tag nu. Helst inte ens gå in i affärer tror jag. 



Bebis envisar sig att göra ont idag faktiskt. Har inte molat på ett tag, men nu jävlar är det igång igen. Man blir nästan lika rädd varje gång, för det känns som man ska få mens. Har vant mig vid tanken att det faktiskt är barnet som växer nu, men ändå hajjar man till varje gång. Ganska kul att så många kommer fram och klappar mig på magen när man går på stan. Ganska ovant, men skönt att folk tänker och bryr sig. Fick visa magen ett x antal gånger idag. Är svårt att INTE förstå att man faktiskt har någonting därinne nu. Jag längtar efter dig!!

Nu ska vi äta. Danne har stått i köket i en timme nu och lagat kött, klüftpotatis och bearnaisesås. Bäste karln! Dock blir väl jag disk-offret senare. Sticka klart och se melodifestivalen är väl det sen kommer hända senare ikväll. Känner hur många kärring-poäng man håvar in för varje dag, men jag gnäller inte! Hoppas ni får en superfin lördagskväll. Det ska jag ha! Förra veckan låg jag i maginfluensa. Tar igen det idag! KRAM!

2012.02.10

Har igen aning om vad ja ska döpa inlägget till, därav min kreativa insats. Hur som haver vill jag till en början säga grattis till pappsi som fyller ännu mer gubbe idag. Sen vill jag bara kräkas massa skit här som vanligt.

Började dagen 08.00 med ett besök hos MVC. Inskrivningssamtal idag. Fick samtal från jobbet samtidigt vi var på väg ner att jag skulle börja 09.00 istället för 12.45, så det var bara att skena dit i all hast efteråt. Jag fick iallafall bekräftat att jag har lågt blodtryck och järnvärde. Kommer därför få börja äta järntabletter från vecka 20. Tydligen ska man bli dålig i magen av dom och en del mår illa. Score! Varför inte när de ändå alltid ska vara någonting? Fick massa blanketter att fylla i och massa nya tider för det andra ultaljudet, besök i vecka 25 och även ett läkarbesök angående min hjärtsjukdom. Nu har vi fullt med tider att passa. 

Började sticka igår som sagt och efter många om och men är jag på gång! Börjat med en liten bebismössa i babyblått och den tycks faktiskt bli fin, konstigt nog. Får se hur det slutar. Nu ska jag vräka i mig massa gott och kolla på "The voice" och sedan "21". Fett bra film, missa inte den! 9 dagar till ultaljud! ÅH! 

Vecka 13

Nu går jag in i ännu en vecka. Eller ska jag säga springer? Magen växer, kanske mer än vad jag skulle kunna föreställa mig. Tycker jag är stor redan. Men vad vet jag? Jag har ju inget att jämföra med. Man känner sig nog större än vad man är, och alla är ju olika. Jag mår iallafall bra. Det enda som stör mig är att jag får blodsockerfall ibland. Ska ta upp de med min barnmorska imorgon. Känner mig yr och svag flera gånger om dagen, men går över så fort jag sätter mig ner och äter. Haha, inte konstigt att jag blivit tjock kanske? ;) Imorgon ska jag och danne till MVC som sagt. 08.00 för inskrivningssamtal. Mysigt!

Här är en bild tagen idag eftermiddag. Ursäkta mina underkläder, heh. Snart syns inte mina höftben
längre. Ska man skratta eller gråta? Nu börjar det synas riktigt mycket att det är en bebis i magen!
Andra bilden är på hjärt-ljuslyktan & ramen jag köpte idag som ska vara till ultraljudsbilden. Fint va? 






Bebisen
Din bebis väger nu 43-52 gram och mäter hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! Mer skall dock komma; fram till vecka 24 kommer din bebis gå egenom en riktig växtspurt.

Moderkakan förser nu fostret med det mesta av de näringsämnen och syre som fostret behöver genom navelsträngen. Moderkakan är ockå utvecklad och redo att ta över hormonproduktionen från dina äggstockar. Moderkakan kommer att producera progestoron och estirol, två hormoner som är nödvändiga för graviditeten.

Vävnaden som ska bli bebisen skelett grundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu, och kommer inte öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan på ansiktet vandrar nu framåt mot ansiktet och sina slutliga placeringar. Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja mellan pojke och flicka då de externa könsdelarna börjar bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas.



Du
Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av gravidhormoner i kroppen, och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att avta i takt med att missfallsrisken minskar. Du har antagligen gått upp i vikt och din midja ökat i omfång. Kläder som tidigare passar sitter nu tight och känns obehagliga 

Little froggie

Dog när jag såg detta på h&m. Skrattade så jag vek mig och var tvungen att ha det. Ja menar, kolla mössan! Hur sjuk ser den inte ut? Men samtidigt så jävla gulligt. Allting för en hundralapp. Fanns ingen tvekan! Du kommer bli söt som en sockerbulle lille fröbuse! Vecka 13 imorn, tjohhooo!


Senare inköp - Pingu babygym

Denna ska bebis få av oss, utan tvekan. Finns det någon sötare än Pingu? Och hur kul hade man inte själv tyckt det var om man var nyfödd och låg där. Massa roliga färgglada fiskar & mjukt underlag.


Tillbaka på fötterna

Ursäkta min dåliga uppdatering, men har som sagt legat hemma i maginfluensa. Inte alls charmigt. Men vad kan man förvänta sig när man jobbar på ett dagis och det flyger baciller överallt?

Det är vad jag har gjort i helgen. Var hemma igår, men är nu tillbaka på jobbet. Bloggar från personalrummet på min mat rast. Hur som helst så är det kul att så många kom med namnförslag. Vissa skrev namn som man kanske tror är ovanliga, men i mina ögon som jobbar med barn är jättevanliga. Svårt det där. Jag förknippar ju namn med barn jag haft också så vissa går ju bara fetingbort. Dock så har vi redan bestämt oss för ett kill o ett tjejnamn som vi tycker om. Inget jag kommer tala om dock förrän barnet är fött. Bara kul att höra med er vad som ni tycker är fint. Har valt namn som ingen stött på innan i en verksamhet då både jag och Danne jobbar med barn och vill ha något som inte är så vanligt. Mycket barn i denna lilla spalt känner jag.

Hur som helst, tack för alla svar. Kul när man får lite respons.
Dannes farmor frågade igår om jag ville ha lovika vantar stickade till mig, och idag är dom klara! Fantastiskt. Kan behövas i denna kylan. Bra att ha en gammelfarmor som stickar fina kläder till bebis sen! Mysigt. På fredag ska vi på inskrivnings samtal på MVC och om 12 dagar ultraljud! Lycklig.

Maginfluensa

Ingen uppdatering idag eller kanske imorgon heller. Inget jobb heller för den delen. Åkte på maginfluensa igårkväll och mår fortfarande skit. Nu vet ni!

Kan man bli besatt av bebiskläder?

Namnförslag?

Jag skulle vilja veta vad ni gillar för namn? Det är alltid en svår sak att klura ut vad man ska döpa sin unge till. Jag menar, dom ska heta det resten av livet! Både jag och Daniel gillar ovanliga namn, något som sticker ut. Vill gärna ha förslag från er. Så, vad gillar ni för några namn?

Vecka 12!!!

ÄNTLIGEN VECKA 12! Lättnaden är otrolig. Dock kommer jag fortfarande inte vara säker förrän jag har min lilla plutt i armarna. Vad som helst kan hända, men nu sjunker ju missfallsrisken så pass mycket att de flesta klarar sig iallafall. Jag har gått in i "läskiga fasen" i graviditeten, vilket jag lätttt kan hålla med om. Man känner nästan aldrig längre några symptom och man har heller inte blivit så stor/känner inte bebisen ännu. Man känner sig som innan man blev gravid. Detta är ganska obehagligt, men jag försöker njuta så mycket som möjligt av att faktiskt MÅ BRA. Det enda som skiljer på mig är att jag känner mig svimmfärdig (stavning?) varje gång jag anstränger mig eller inte ätit på ett tag (10 min) heh. Äter hela tiden. Känns som jag ska spricka från lunchen och framåt. Kan ju bli intressant längre fram. Min mage har precis börjat puta lite. Nu de kommande veckorna är det då bebismagen kommer träda fram på riktigt. Vecka 15 brukar de flesta ha en markant bebismage och de är bara 3 veckor kvar. MMM! Lycklig. 

Nu blir det mycket pladder, men jag har suttit och tänkt på vad mycket som kommer vara så "mycket" senare när man fött barn och de blivit ett år och framåt. Barn uppskattar saker så mycket mer än vi vuxna. Tänk själv vad mycket man saknar att vara barn. Att allt var så bra. Jag tror det enbart är för barn har så mycket lycka, är så nyfikna och inte varit med om så mycket ännu. Att gå till mcdonalds bland annat, bara ett exempel. Vi går dit nu för att trycka i oss en hamburgare för att vi inte orkar laga mat. En nödlösing. Om du säger till ett barn "vi ska gå till mcdonalds" är hela deras dag räddad. Det bästa som finns! Vardagslycka!! Tänk vad mycket sånt man kommer få nu. Åka och bada, gå ochh köpa glass, åka till godishuset, gå på picknick, åka ut på havet, FIRA JUL! Allt kommer bli så mysigt. Jag ska ge mitt barn den bästa uppväxten jag kan. Jag ska lägga all min energi och tid, pengar och kärlek på dig lilla liv. Jag längtar efter dig!

Magbild idag vecka 12 (11+2)

Bebisen
Fostrets längd denna veckan är ungefär 4-5 cm och väger ca 40 gram. Mer än en fördubbling på bara 3 veckor!
Vid den här tiden börjar fostrets skelett att bildas och förkalkas så sakterliga, även om ändarna förblir mjuka och flexibla ända upp i tonåren för att kroppen ska kunna växa. Matsmältningssystemet förmår nu göra sammandragningar som för maten genom tarmarna, och det kan också tillgodogöra sig socker.

Hypofysen har börjat producera hormoner och det är vanligen möjligt att höra hjärtslagen med en doppler hjärtmonitor. Bebisen och också börjat utveckla reflexer och dess hud är väldigt känslig. Hjärnan är fullt utvecklad och detta gör att den nu kan uppleva smärta. Ögonlocken har bildats och täcker ögonen men kommer att förbli stängda fram till den sjunde månaden för att skydda de ännu inte färdiga ögonen.
Även att du inte kan känna bebisen röra sig ännu, kan man stimulera den så att den öppnar munnen och rör fingrar och tår.



Du
I slutet på veckan är din livmoder för stor för att rymmas helt och hållet i ditt bäcken. Det är möjligt att du kan känna din livmoder strax övanför blygbenet. Livmodern fortsätter växa under hela graviditeten, och återgår till normal storlek inom några veckor efter förlossningen. Innan graviditeten är livmodern nästan solid och väger ca 70 gram, men vid förlossningen väger den ca 1,1 kg och innesluter fostret, fostervatten och moderkakan.

Det kan hända att du börjar känna dig bättre och inte lika illamående då denna hos många kvinnor börjar avta omkring vecka 12. Det är också möjligt att det börjar synas på din mage att det finns en liten bebis därinne, särskilt om det inte är din första graviditet.
Rymliga och löst sittande kläder känns bäst nu. Det är inte bara magen som växer, utan också dina bröst, höfter och midja ökar i omfång.
RSS 2.0