Våran fina hemlighet

Idag är det exakt en vecka sedan vi fick plus på stickan. Känslorna vällade över och man har alltid funderat över hur det skulle kännas när man fick reda på att man är gravid. Jag kan säga nu efter, att det minns jag inte ens såhär kort efter. En våg av hundra tusentals olika känslor. Självklart mest positiva, men sedan alla dessa osäkerhetsfrågor som snurrar omkring. Givetvis var det ingen tvekan om att vi skulle behålla det. Vi får göra det bästa vi kan och ge all kärlek som finns så kommer resten av ordna sig med tiden. Har nog inte redigt fattat att vi ska ha barn, att det faktiskt växer ett liv i min mage. Enligt våra uträkningar så har jag precis gått in i vecka 7, och har min första tid hos MVC den 18 Januari. Ska bli spännande. Nu efter när vi smält det lite mer känns det fantastiskt. Beräknad födsel just nu är 23 Augusti 2012. Längtar så jag spricker redan! Bäst att ha tålamod.. Långt kvar!



GRAVID VECKA 7

babyn:
Under vecka sju växer din bebis med otrolig hastighet. I början av vecka är bebisen 7-8 mm och i slutet har den nästan fördubblats i storlek och ökat till 9-15 mm. Fostret väger ungefär 1 gram.

Din bebis armar och ben är nu längre och har börjat bilda leder. Händer och fötter kommer bildas, och fingrar och tår har redan börjat anläggas. Hjärtat är oproportionerligt stort och ser ut att sitta delvis utanför bebisens kropp, och har nu bildat en höger och vänsterkammare. Hjärnan fortsätter att växa och luftrörskanalen till lungorna är synliga. Ögonen börjar utvecka pigment, näsan mognar och början till ett ansikte kan urskiljas. Blindtarmen och mjälten är redan på plats tillsammans med de första anlagen till magsäcken.

du:
De flesta kvinnor vet vid de här stadiet att de är gravida. Även om din kropp inte har förändrats så mycket ännu kan du vara säker på att den kommer. Du kan ha gått upp några kilo i vikt, men det är inte ovanligt att förbli på samma vikt eller till och med gå ner något. Internt så tjocknar slemhinnorna i livmoderhalsen och en slempropp bildas som skyddar fostret mot omvärlden. Denna kommer lösas upp och försvinna när det är dags för förlossning.

Även gravida kvinnor blir sjuka ibland, men det är viktigt att du inte tar någon medicin utan att koncultera din läkare först. Vissa mediciner kan påverka fostrets utveckling negativt, eller rent av vara livshotande. Ta god hand om dig genom att äta näringsrik mat, dricka mycket vatten, motionera lätt och se till att du vilar mycket.




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0