Vecka 35

Nu börjar det närma sig riktigt mycket! Inte många vecko-uppdateringar kvar längre alltså, sedan blir det bebis update istället! Mysigt!! Idag har varit en riktig skitdag. Har mått riktigt dåligt för första gången på länge. Sov ingenting i natt i princip, har mått illa, börjat läcka bröstmjölk som en tok (!!!), haft ont i magen och nu känner jag mig heeeelt slut. Tänkte skita i att skriva idag, men tog mig upp iallafall. Det känns som magen har stannat av i storlek. Det är nog något jag ska vara glad över dock! Tycker inte den har växt så mycket senaste veckorna? Eller vad säger ni? Nu är det hur eller hur bara att stå ut de sista veckorna.



Bebisen
Nu väger bebisen omkring 2,5 kg och är ca 47 cm lång. Denna veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv eftersom de är ont om utrymme i livmodern vid det här laget. Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Du
Livmoderns övre del har nu växa ca 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10,8-13 kg. De flesta kvinnor börjar känna sig rejält tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och andas djupt. Det kan vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag. Livmoderhalsen kommer börja att utvidgas under de kommande veckorna för att bebisen huvud och kropp så småningom ska kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen ska kunna förlösas. Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart få sin belöning!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0