Vecka 36

Hormonveckan trettiosex. Har vaknat varje morgon nu med världens gråt i halsen för det inte känns som man kommer framåt överhuvudtaget. Känns som alla får nu, och man själv blir bara fetare och fetare och jag får ondare och ondare. Vissa dagar känns det förjävligt. Antar att det är nu jag ska säga "välkommen till den höggravida kvinnans liv". Längtar så fruktansvärt mycket. Vill bara att det ska hända något nu så vi får hem vår bebis snart. Dock har jag börjat få en jävla massa mer förvärkar och sammandragningar. Kanske är det vanligt? Jag vet inte. Hoppas hela tiden på att det ska sättas igång. Bara att försöka hålla huvudet uppe de sista veckorna nu. Hur känslig är man? Håller på att börja tjuta när man inte ens kan göra bilden svartvit pga att programmet är fel på och man stör sig fett mycket på troskanten som korvar sig. Men det är bara den bittra sanningen.



Bebisen
Din bebis är nu ca 34 cm från huvud till stjärt och ca 48 cm till topp till tå och väger runt 2,7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut direkt efter förlossningen, men det kommer gradvis att försvinna och gå tillbaka till normalt. Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men sålänge du kan känna den röra sig någon eller några gånger om dagen så finns det ingen orsak till oro.

Du
Övre delen av din livmoder är nu ännu en bit längre upp och befinner sig ca 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen har lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp ca 13-14 kg fram till nu och du kommer inte gå upp särskilt mycket mer. Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ. Lyckligtvis kommer bebisen sjunka ner och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta. Vanligtvis träffar man sin läkare/barnmorska varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och förlossningen närmar sig. Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. 


Kommentarer
Anonym

Känner igen det där att man kände - alla andra får nu,
Men är bara att hålla ut, även om man vill att sötnosen ska titta ut, gärna lite tidigare när man är höggravid, så är det bäst för bebben med att gå hela tiden ut ;)( om de inte uppstår komplikationer vill säga) vecka 36 är ju lite tidigt.. ;)

2012-07-19 @ 21:18:59
Sandra

Haha ja vet! Några veckor till får hon gärna vänta. Men det är i all frustration man bara vill ha ut henne. Inte långt kvar nu! Bara att hålla i hatten :)

2012-07-20 @ 19:50:10
URL: http://Textavkarlek.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0